ΔΕΝΔΙΑΣ – ΑΔΩΝΙΣ : ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ - ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΛΝΤΟΖΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ EΔΩ.

 Στην αρχή, έκλεισαν το νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας, σκορπίζοντας τα τμήματά του σε άλλα νοσοκομεία, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τις φωνές των εργαζομένων και των κατοίκων που αγωνίζονταν να κρατήσουν στη ζωή ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που τόσο έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή. Αδιαφόρησαν για την υγεία χιλιάδων ασθενών, χιλιάδων φτωχών ανθρώπων, ντόπιων και μεταναστών που εξυπηρετούνταν από αυτό. Στη συνέχεια προσπάθησαν στα μουλωχτά, να ξεκινήσουν τις εργασίες για την κατασκευή στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών, στις πρώην πτέρυγες των χανσενικών. Όταν κατάλαβαν ότι φορείς, κάτοικοι της περιοχής και αντιρατσιστικές οργανώσεις πήραμε χαμπάρι τα συνεργεία τους που μετρούσαν από την προηγούμενη εβδομάδα, και αφού είχαμε εξαγγείλλει τη σημερινή συγκέντρωση άλλαξαν τροπάρι: Μόλις πριν δύο μέρες, το Υπουργείο του κ. Δένδια ανακοίνωσε με έγγραφο στους δημάρχους της περιοχής, πως δεν πρόκειται – τάχα – για κέντρο κράτησης αλλά για ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας! Με την συμπαράσταση τηλεοπτικών σταθμών, από σήμερα το πρωί, επιχειρούν να συκοφαντήσουν τους κατοίκους που αντιδρούν, ως ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ που δεν θέλουν ένα χώρο φιλοξενίας μεταναστών, επιχειρώντας να απευθυνθούν στα αισθήματα αλληλεγγύης που ξέρουν πολύ καλά πως έχουν οι κάτοικοι της περιοχής. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ:

1. Είναι ρατσιστές απέναντι στους φτωχούς, τους ασθενείς της περιοχής, ντόπιους και μετανάστες, που δεν έχουν να πληρώσουν τα πανάκριβα ιδιωτικά νοσοκομεία που χρησιμοποιούν οι ίδιοι. Που τώρα αναγκάζονται να τρέχουν σε άλλα νοσοκομεία, άλλων περιοχών, με κίνδυνο της ζωής τους. Θέλουμε λοιπόν το νοσοκομείο μας πίσω, θέλουμε δωρεάν υγεία για κάθε φτωχό άνθρωπο, για κάθε ανασφάλιστο, ντόπιο και μετανάστη. Δεν θέλουμε καμία αλλαγή χρήσης, με οποιοδήποτε πρόσχημα.

2. Είναι ρατσιστές απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες: 
• Ξέρουμε τι γίνεται στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) που στην αρχή μας είχαν πει πως θα είναι ανοιχτά. Μετά μας είπαν πως θα είναι κλειστά μεν, αλλά ολιγοήμερης παραμονής, μέχρι να καταγραφούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα. Τώρα πια, ξέρουμε την εξέλιξή τους: Είναι άθλιες φυλακές, όπου κρατούνται άνθρωποι για πάρα πολλούς μήνες, για να «συνετισθούν» και να λειτουργήσουν – υποτίθεται - αποτρεπτικά για άλλους. 
• Ξέρουμε τι γίνεται στα άλλα κέντρα «φιλοξενίας» των μεταναστών, αυτών που είναι «προς απέλαση», στα αστικά κέντρα, όπως της Κορίνθου και της Αμυγδαλέζας. Εκεί οι άνθρωποι κρατούνται επί 18 και πλέον μήνες, υπό απάνθρωπες συνθήκες, ώστε να αναγκαστούν να υπογράψουν τον «εθελοντικό» - υποτίθεται - επαναπατρισμό τους. Αυτοκτονούν από απελπισία, πεθαίνουν αβοήθητοι χωρίς επαρκή ιατροφαρμακευτική φροντίδα, και βέβαια εξεγείρονται, καθώς το μόνο τους «έγκλημα» είναι πως δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα.
• Ξέρουμε πόσο νοιάζονται οι κύριοι της κυβέρνησης για «ΑΝΟΙΧΤΑ» κέντρα φιλοξενίας. Αν στην Αγία Βαρβάρα θέλανε να φτιάξουν ένα τέτοιο ανοιχτό κέντρο, τότε γιατί κλείνουνε τα υπόλοιπα ανοιχτά κέντρα που υπάρχουν στην Ελλάδα; Γιατί κλείσανε τον Ξενώνα Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη; Γιατί κόψανε τις χρηματοδοτήσεις για το μοναδικό ανοιχτό κέντρο που έχει απομείνει στην Ελλάδα, στο Λαύριο, όπου οικογένειες με παιδιά καταδικάζονται στην ασητεία και κινδυνεύουν να τους πλακώσουν οι σοφάδες που πέφτουν από τα ετοιμόρροπα κτίρια;

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε τα απάνθρωπα και ρατσιστικά σχέδιά τους. Αν πραγματικά τους έπιασε ο πόνος να φτιάξουν ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, ενώ κλείνουν όλα τα άλλα, υπάρχει τρόπος. Να Συζητήσουν με τους φορείς της περιοχής και να βρεθεί ο τρόπος και ο τόπος, είμαστε σίγουροι. Κάτω τα χέρια τους όμως από το «Λοιμωδών». Ήταν και πρέπει να παραμείνει Νοσοκομείο για το φτωχό λαό της περιοχής του, ΝΤΟΠΙΟΥΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» Δυτικών