Μια νέα δημοτική κίνηση, με πρωτοβουλία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκε στη Γλυφάδα, με το πολλά υποσχόμενο όνομα: «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία». Με δημοκρατικές διαδικασίες επιλέχθηκε το όνομα, η συντονιστική επιτροπή και ο υποψήφιος δήμαρχος του δημοτικού σχήματος, ο συναγωνιστής Τάσος Ταστάνης. Είναι χρόνια στέλεχος της Αριστεράς, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος (με την κοινή παράταξη που υπήρχε μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και που δυστυχώς δεν συνεχίζει ως σύνολο). Ο Τάσος Ταστάνης είναι γνωστός από τα περιβαλλοντικά κινήματα της πόλης και της Αττικής, με πλούσια δράση στο Παναττικό Δίκτυο για τους ελεύθερους χώρους, στην Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, στο Συντονιστικό για τη Σωτηρία του Σαρωνικού, στη Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση του Υμηττού, αλλά και στην Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Η 21μελής συντονιστική επιτροπή απαρτίζεται από ενεργούς αγωνιστές και αγωνίστριες της Γλυφάδας, νέους επιστήμονες, εργαζόμενους και άνεργους, με μεγάλη εμπειρία και ενεργή συμμετοχή και δράση στα κινήματα και στις μάχες μαζί με τους κατοίκους της Γλυφάδας. Φιλοξενούμε τις απόψεις του υποψήφιου δημάρχου, Τάσου Ταστάνη.

 

Με το πρόσωπο στραμμένο στα Αριστερά

Είναι μεγάλη τιμή τόσο για μένα όσο και για τους υπόλοιπους 20 συναγωνιστές που εκλέχθηκαν στη Συντονιστική Επιτροπή η επιλογή των συμπολιτών μας να ηγηθούμε της απόλυτα αναγκαίας συνολικής αγωνιστικής προσπάθειας για τη ριζοσπαστική ανατροπή της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης στο δήμο μας.

Ταυτόχρονα είναι και μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε. Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι θα προχωρήσουμε αποτελεσματικά με την αγωνιστική συμπαράταξη όλων των συμπολιτών μας που πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές, που έχουν κουραστεί από τις πολιτικές όλων των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου και κυρίως του απερχόμενου δημάρχου κ. Κόκκορη, που σε αγαστή συνεργασία με τη μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο και τη συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. αποτέλεσαν για τη Γλυφάδα το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν κυβέρνηση και τρόικα.

Είναι ακριβώς αυτοί που εκτός από την κατασπατάληση των δημοτικών πόρων σε έργα βιτρίνας και κακοδιαχείριση, εφάρμοσαν κατά γράμμα και χωρίς την παραμικρή αντίδραση τα μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων, επιφέροντας στους συνδημότες μας σημαντικότατες περικοπές βασικών υπηρεσιών και κοινωνικών παροχών.

Με τον τρόπο αυτό έχουν οδηγήσει τους συμπολίτες μας σε απίστευτες καταστάσεις, οι οποίες μέρα με την ημέρα επιδεινώνονται. Εμείς θα πρωτοστατήσουμε στους αναγκαίους αγώνες για την ανατροπή της κατάστασης. Και με τις προτάσεις και λύσεις που καταθέτουμε δημόσια στο Γλυφαδιώτικο λαό, διεκδικούμε την ψήφο του για να βρεθούμε ως νέα δημοτική κίνηση στη διοίκηση του δήμου.

Και είναι για μας ξεκάθαρο ότι, μέσα στα βάρβαρα πλαίσια που έχουν θέσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οιδυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΔΝΤ, ο πολιτικός στόχος της γενικότερης πολιτικής ανατροπής της κυβέρνησης, των μνημονίων και του Καλλικράτη περνάει από την επαναδημιουργία συλλογικότητας, με κοινή δράση, κόντρα στις σύγχρονες «αξίες» της εξατομικοποίησης, του ανταγωνισμού και της προσωπικής αντιμετώπισης.

Η βασική και σταθερή νίκη στις δημοτικές εκλογές και στη Γλυφάδα θα προέλθει από τη συγκέντρωση αγωνιστριών και αγωνιστών, από τη συνένωση των δυνάμεων όλων των καταπιεσμένων της περιοχής μας, στον κοινό αγώνα για να τα πάρουμε όλα πίσω.

Και στους αγώνες αυτούς, η νέα δημοτική κίνηση όσο περισσότερο ενισχυμένη προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο πιο καθοριστικό ρόλο θα μπορεί να έχει. Ένα ρόλο τον οποίο δεν μπορούν να αναλάβουν οι συστημικές δυνάμεις και τα φθαρμένα και αναξιόπιστα πρόσωπα που κυριάρχησαν στη διοίκηση του δήμου μας εδώ και πολλά χρόνια.

Η πόλη μας χρειάζεται ένα ισχυρό δημοτικό σχήμα με αδιαπραγμάτευτοστόχο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, με σαφή Αριστερό - Ριζοσπαστικό προσανατολισμό, με δημοκρατικά, κινηματικά, οικολογικά, αντισυστημικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, ικανό να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει αγωνιστικά την τοπική κοινωνία, για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στο Δήμο και τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.

Θέτουμε ως στόχο της νέας δημοτικής κίνησης τη συσπείρωση του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας, για μια μαχητική και αποτελεσματική δράση, με πρώτη και όχι μοναδική αφορμή και ευκαιρία τις επερχόμενες εκλογές, γιατί στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες απαιτείται:

Ø Να πρωταγωνιστήσει στην οργάνωση των συλλογικών αντιστάσεων και των αγώνων για την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών και των φασιστικών  συμμοριών.

ØΝα αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των υφιστάμενων κοινωνικών και προνοιακών δομών και να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, μόνιμη, σταθερή και με ασφάλιση.

ØΝα πρωταγωνιστήσει στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας από το ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», που ετοιμάζονται να παραδώσουν σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα όλα τα «φιλέτα» και ζωτικούς δημόσιους χώρους της περιοχής. Την παραλία, τα Αστέρια, τις μαρίνες, το Γκολφ και κυρίως το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ο οποίος απειλείται άμεσα και όπου σχεδιάζεται η κατασκευή καζίνο, εμπορικών κέντρων και μιας ολόκληρης πόλης 15.000 κατοίκων.

Εμείς πρωτοστατούμε και μέσα από την Επιτροπή Αγώνα για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, ώστε το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου και ο χώρος του Γκολφ να αποτελέσει μέρος της ίδιας φυσικής ενότητας.

Για μας το παραλιακό μέτωπο του δήμου και ο ορεινός όγκος του Υμηττού πρέπει να είναι οι φυσικοί έξοδοι της πόλης στο βουνό και στη θάλασσα, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους κατοίκους.

ØΝα ελέγξει επίμονα και ενδελεχώς την τοπική εξουσία, ενώ, αν αποτελέσει τη νέα δημοτική αρχή, θα επιδιωχτεί η διοίκηση με αυτοτέλεια και αυτονομία, με ουσιαστικές αρμοδιότητες και θεσμοθετημένους πόρους ικανούς να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών.

ØΝα προωθήσει την ανάπτυξη του συνόλου της κοινωνίας και όχι των λίγων, με δημοκρατικό και συμμετοχικό προγραμματισμό, με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την ανάπτυξη δομών παιδείας, υγείας και αθλητισμού για όλους τους δημότες, αλλά και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τη στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.

Η αναγκαία ριζοσπαστική ανατροπή στο δήμο μας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κόπους, αγώνες, μάχες και ρήξεις.Ούτε με ανάθεση σε κάποιες δήθεν φωτισμένες ηγεσίες και ανεξάρτητες προσωπικότητες ή τεχνοκράτες ειδικούς. Δεν θα αποτελέσουμε μια ευκαιριακή συνάθροιση που μετά τις εκλογές θα ατονήσει. Αντίθετα επιδιώκουμε με την προσπάθεια, την ανιδιοτελή προσφορά, την αλληλεγγύη και τον αγώνα όλων των δημοτών να προωθηθούν οι αναγκαίες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του δήμου.

Καλούμε λοιπόν όλουςτους αριστερούς και προοδευτικούς συμπολίτες μας, παλιούς και νέους συμμάχουςκαι όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία και όσους χτυπιούνται από την καπιταλιστική κρίση, οδηγούμενοι όλο και περισσότερο στην ανέχεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να συμπαραταχθούμε αγωνιστικά για τη ριζοσπαστική ανατροπή  και στο Δήμο της Γλυφάδας.

Η αγωνιστική αυτή συμπαράταξη θα αποτελέσει τον καταλύτη για την εδραίωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς και την ανατροπή. Η Αριστερά μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Ετικέτες