Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, παρά την εποχή και τις υψηλές θερμοκρασίες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 25ης Ιουλίου, εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητές τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Αντώνη Νταβανέλλο. Σημαντικό στοιχείο και η παρουσία συναγωνιστών από άλλες αριστερές δυνάμεις.

Με πλούσια συζήτηση και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας με θέμα "η Αριστερά μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ". Την εκδήλωση άνοιξαν με εισηγήσεις τους ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντ.Νταβανέλλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά στο νέο γύρο εργοδοτικής και κυβερνητικής επιθετικότητας, η τακτική για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της ακραίας λιτότητας και της κυβέρνησης Σαμαρά που τις εφαρμόζει, οι ευθύνες της Αριστεράς για την οργάνωση των αντιστάσεων και την οικοδόμηση της πολιτικής εναλλακτικής απέναντι στην ιδοπέδωση των ζωών μας, οι συμμαχίες και ο προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κουβέντας.

Στην εκδήλωση μίλησαν αρκετά μέλη και στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ τη δική τους συμβολή κατέθεσαν με τις τοποθετήσεις τους ο Παναγιώτης Σωτήρης (ΑΡΑΝ, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η Μαρία Ζευγώλη (εκ μέρους της πρωτοβουλίας των «1000») και άλλοι σύντροφοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. 

Η επιτυχία της εκδήλωσης αποτελεί ένα ακόμα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της ευρύτερης δυνατής συμπαράταξης των αριστερών δυνάμεων με στόχο την κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα εκφράσει τα αιτήματα των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων, με ορίζοντα το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. 

Εισήγηση Αντώνη Νταβανέλλου: http://youtu.be/nndIW5-3xbk

Εισήγηση Παναγιώτη Λαφαζάνη: http://youtu.be/SMJ8ubPskaw

Παρεμβάσεις (ηχητιό): http://kiwi6.com/file/dmagyk440l

κλείσιμο Αντ. Νταβανέλλου: http://youtu.be/aNNch13m-pU

κλείσιμο Π. Λαφαζάνη: http://youtu.be/t4AKVrGGP40

Περισσότερες φωτό εδώ

Ετικέτες