Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν χθες (28/11) στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ οι διοικητικοί υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια. Με συνθήματα και πανό, μαζί με καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ανέβηκαν στο βήμα του συνεδρίου και ζήτησαν/απαίτησαν να υπάρξει άμεσα απεργιακή στήριξη στον αγώνα τους από την ΑΔΕΔΥ!

Πιο πριν είχαν βρεθεί στην αίθουσα με επίσης πολύ δυναμική παρουσία και οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, διατρανώνοντας και αυτές τα αιτήματα τους και την ίδια απαίτηση για έμπρακτη συμπαράσταση. Πραγματοποιήθηκε δηλαδή μια αγωνιστική συνύπαρξη ανάμεσα στους αγωνιζόμενους κλάδους, αυτή που θα έπρεπε να οργανώνει η ΑΔΕΔΥ και όχι απλά να τις παρατηρεί αμήχανα όταν συμβαίνουν.

Η Ειρήνη Δαφέρμου, εκ μέρους της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων ζήτησε να κηρυχθεί 5νθήμερη απεργία της ΑΔΕΔΥ από την ερχόμενη Δευτέρα για να αγκαλιαστεί ο αγώνας στα ΑΕΙ. Τόνισε επίσης, πως ο αγώνας αυτος δίνεται για την εργασία αλλά και το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών όλων μας και έθεσε ως ζήτημα τιμής την με κάθε τρόπο υπεράσπιση των 276 διοικητικών που δεν δέχθηκαν τον αυτοεξευτελισμό της «απογραφής» του Υπουργείου Παιδείας. Θύμισε τέλος ότι αυτός ο αγώνας που ξεκίνησε στις 4 Σεπτέμβρη είναι αγώνας για τη δημοσια δωρεάν Παιδεία, είναι αναμέτρηση με την Κυβέρνηση, τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα και πως είτε θα ανατραπούν ή θα μπει  ταφόπλακα στο Πανεπιστήμιο.

Η Κάτια Παπανικολάου από το ΕΜΠ, εξήγησε τη σημασία που είχε η συνάντηση που πραγατοποιήθηκε με τους απεργούς στον ΕΟΠΥΥ, τόσο στις συγκεντρώσεις σε καταστήματα την περασμένη Δευτέρα όσο και στην μεγάλη διαδήλωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, κάνοντας παράλληλα λόγο για την υπερηφάνια που εκφράζουν οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι για το παράδειγμα των διοικητικών υπαλλήλων και κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου, που ζητά συναντήσεις με «επιτροπές», προσπαθώντας να διασπάσει τους απεργούς.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο Ζαχαρίας Τριγάζης από την Ομοσπονδία των διοικητικών, τόνισε πως αυτοί οι αγώνες έχουν  ακυρώσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και απαίτησε να δοθεί αγωνιστική απάντηση τώρα, ενώ απεργός από το ΕΚΠΑ θύμισε τις μάχες από την ΕΡΤ και την ΟΛΜΕ μέχρι σήμερα και ζήτησε και αυτή να συναντηθούν όλες οι κινητοποιήσεις.
Τέλος, εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων – και παρά τις προσπάθειες «διαφόρων» να μη γίνει κατορθωτό – πέρασε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα :

«Το 35ο Συνέδρο της ΑΔΕΔΥ καταγγέλει την προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας απεναντι στους απεργούς των Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που δεν δέχθηκαν τον αυτοεξευτελισμό της ατομικής απογραφής. Τα πειθαρχικά για «παράβαση καθήκοντος» σε απεργούς και οι απειλές για απόλυση, οι προσφυγές στα δικαστήρια κατά των απεργιών και η αδιανόητη πρόταση να συμπεριληφθούν οι μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας και με 0 μόρια είναι απαράδεκτα, αντισυνταγματικά, παράνομα και αποδεικνύουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης. Το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφασίζει να καλύψει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους μη απογραφέντες συναδέλφους από οποιαδήποτε απειλή.»

Ετικέτες