Μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση των Rproject-Iskra πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10/6, στο Ηράκλειο Κρήτης, με τίτλο: «Ρήξη τώρα ή συμβιβασμός;» και ομιλητές τους Αλέκο Καλύβη, Πάνο Κοσμά και Σπύρο Λαπατσιώρα.

Οι ομιλητές ανταποκρίθηκαν ακούραστα για περίπου τέσσερις ώρες, σε μια αίθουσα κατάμεστη με ανθρώπους γεμάτους αγωνία και ερωτήματα για τις πολιτικές εξελίξεις. Ήρθαν φίλοι-ες και σύντροφοι-ες σχεδόν από όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και Ρεθύμνου, αλλά και από την υπόλοιπη Αριστερά. Το πλήθος των ερωτήσεων και η απαίτηση για απαντήσεις και από τους τρεις καλεσμένους, δεν άφησε περιθώριο χρόνου για πολλές τοποθετήσεις, παρόλα αυτά η πλειοψηφία του κόσμου έμεινε ικανοποιημένη και με την επιθυμία να γίνονται συχνότερα τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ο σ. Πάνος Κοσμάς εκ μέρους της ιστοσελίδας Rp αναφέρθηκε στη διαπραγματευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας και μια κριτική της πρότασης προς τους δανειστές, ενώ έκανε και προτάσεις για το σχεδιασμό μιας ρήξης με τους «θεσμούς».

Ο σ. Σπύρος Λαπατσιώρας εκτίμησε πως η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία, για να είναι προς όφελος του κόσμου, χρειάζεται να επανεξεταστεί και να προτείνει καθαρά ένα «μνημόνιο για τον πλούτο».

Τέλος ο σ. Αλέκος Καλύβης ανέφερε ότι στενεύουν τα περιθώρια για μια καλή συμφωνία και αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο που χρειάζεται να παίξει το κίνημα «από τα κάτω».

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν επιτυχημένη μόνο από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αλλά και από την διάθεση του να παλέψει για μια πραγματική κυβέρνηση της Αριστεράς, χωρίς συμβιβασμούς, υποχωρήσεις και ψευτοδιλήμματα, με ταξικά αιτήματα και ανάλογες απαιτήσεις από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της κυβέρνησης.

Δείτε εδώ τα βίντεο των εισηγήσεων των ομιλητών:

Π.Κοσμάς

Σ.Λαπατσιώρας

Α.Καλύβης

Ετικέτες