Παρουσία περίπου 100 ατόμων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό που αντιστέκεται έπειτα από κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού έξω από την ελληνική πρεσβεία με την συμμετοχή της γαλλικής Αριστεράς.

Ακούστηκε ξανά έπειτα από 39 χρόνια το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όλοι και όλες στους αγώνες – Όλοι και όλες στους δρόμους... Να τους διώξουμε!

Η συγκέντρωση έγινε έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας, σε αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό που αγωνίζεται εναντίον της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά την επίσκεψη της Α. Μέρκελ -μια απόφαση που βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με την αυταρχική εκτροπή που συνοδεύει την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας. Με μια ανακοίνωση που θυμίζει την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε συναθροίσεις και διαμαρτυρίας στην Αθήνα, από τις 9 π.μ. το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατήρησης της κοινωνικο-οικονομικής ζωής του κεφαλαίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο του νομοθετικού διατάγματος 794/1971 της στρατιωτικής δικτατορίας «περί δημοσίων εκδηλώσεων».

Το κείμενο και η φωτογραφία είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού.

Ετικέτες