«Η Τζάκρη προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ» διαβάζουμε σε πλήθος δημοσιευμάτων καθώς ζήτησε και επισκέφτηκε τον Α. Τσίπρα.

 Η ώρα που θ’ ανοίξει το ζήτημα της ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας και θα κριθεί ταυτόχρονα η υπόθεση των εκλογών και το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά πλησιάζει και ιδιαίτερα στον χώρο των «ανεξάρτητων» βουλευτών υπάρχει κινητικότητα καθώς απ’ αυτούς θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.

Το ενδεχόμενο να μην βρεθούν οι 180 βουλευτές που χρειάζεται η κυβέρνηση για να επιβιώσει είναι απολύτως επιθυμητό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας ώστε να φύγει άμεσα η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Παρόλαυτά η προοπτική της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης και της συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς έχει πολιτικούς όρους και προϋποθέσεις που διασφαλίζουν το περιεχόμενο της «κυβέρνησης της Αριστεράς» και περιγράφονται στις συνεδριακές αποφάσεις. Αυτές αποτελούν το ανυπέρβλητο πλαίσιο εντός του οποίου γίνεται η όποια συζήτηση για τις τακτικές επιλογές. Για το συγκεκριμένο ζήτημα των «προσχωρήσεων» η συνεδριακή θέση είναι σαφής:

«…Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς…»

Η Θ. Τζάκρη δήλωσε εξερχόμενη από την συνάντηση ότι «θεωρώ πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη». Άλλη μία οπαδός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της προοπτικής «κυβέρνησης της Αριστεράς»; Ο καθένας/μια μπορεί να κρίνει.

Ωστόσο αυτές οι δηλώσεις δεν αναιρούν το (πρόσφατο) παρελθόν της: βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2004, 2007, 2009, 2012. Υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου (Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης). Υπερψήφισε δύο μνημόνια.

Η Τζάκρη προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στα ψηφοδέλτια του; Ασφαλώς όχι. Το κόμμα με τις συνεδριακές αποφάσεις του έχει διαφορετική άποψη.

Ετικέτες