Γράφει ο δρ Ηλίας Μυλωνάς-Ειδικός μελλοντολόγος-αριστερολόγος.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:

Πραγματοποιούνται εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, σχηματίζοντας κυβέρνηση. Ο πρόεδρος (της κυβέρνησης πλέον) Αλέξης Τσίπρας, προχωρά στην πρώτη εξαγγελία του που είναι η αλλαγή προσφώνησης των υπουργών (από τούδε και στο εξής θα ονομάζονται Λαϊκοί Επίτροποι), καθώς και στην ίδρυση δύο νέων επιτροπάτων  για τις Εθνότητες και την Τεχνολογία.

Λαϊκός Επίτροπος στο πρώτο αναλαμβάνει ο Γιάννης Αλμπάνης και στο δεύτερο ο Μάκης Μπαλαούρας. Το συγχωνευμένο Επιτροπάτο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλημάτων αναλαμβάνει ο Κωστής- Ανατόλ Μαρματάτσκι.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ:

Σκληρές διαπραγματεύσεις διεξάγονται για το χρέος. Ο νέος Τσάρος της Οικονομίας Γιάννης Μηλιός δηλώνει ότι: «Είναι αδύνατον να μην υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι έχοντας απέναντι τους μια αριστερή κυβέρνηση».

Η Άγκελα Μέρκελ πληροφορούμενη τα παραπάνω,  βάζει τα κλάμματα.

ΜΑΡΤΙΟΣ:

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Ψηφίζεται στη Βουλή η διάταξη για τη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

Την άλλη μέρα 23 μεγάλες εταιρείες κηρύσσουν λοκ-άουτ ενώ άλλες 32 μεταφέρουν την έδρα τους στο Λουξεμβούργο.

Η κ. Αγγελοπούλου δηλώνει: «Εγώ θα παραμείνω στην Ελλάδα να στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ».

 Αράχνες θα πιάσει ο πύργος της στο Λονδίνο αλλά χαράμι!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ:

Εν’ όψει των αγίων ημερών του Πάσχα που φέτος πέφτει νωρίς, ο πρωθυπουργός ξεκίνησε να επισκέπτεται όλες τις μονάδες του στρατού ευχόμενος «Καλή Ανάσταση» στους στρατευμένους. Ανήμερα της μεγάλης γιορτής τσούγκρισε κόκκινα αυγά και αντάλλαξε χειραψίες και ασπασμούς με τους οπλίτες και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Μονάδες του στρατού επισκέφτηκαν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, με εξαίρεση τον κ. Καμμένο ο οποίος προτίμησε να κάνει διακοπές στην Ικαρία.

Ο Θανάσης Πλεύρης εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του και τον κατηγορεί για αντεθνική στάση και προσβολή των ελληνικών παραδόσεων.

ΜΑΪΟΣ:

Η Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάζεται σήμερα σε ένα διαφορετικό κλίμα ενθουσιασμού. Όλα τα στελέχη της Βουλής μαζί με την ηγεσία του κόμματος, χαιρετούν πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τους χιλιάδες εργαζόμενους με τα κόκκινα στεφάνια που παρελαύνουν στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην πορεία εν τω μεταξύ που πραγματοποιήθηκε από το Πεδίο του Άρεως, εμφανίστηκε ξαφνικά ο αγνοούμενος το προηγούμενο διάστημα πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της πορείας φορώντας  μπλε φόρμα εργασίας.

Εξτρεμιστικά και αναρχικά στοιχεία τον αποδοκίμασαν πετώντας του κουλούρια, νερά, ξηρούς καρπούς και σαλέπι.

ΙΟΥΝΙΟΣ:

Οι διαπραγματεύσεις επί τέλους καταλήγουν σε συμφωνία. Διαγράφονται τα 2/3 του ελληνικού χρέους με τον όρο ότι η Ελλάδα θα δανειστεί τα επόμενα δύο χρόνια 165 δις ευρώ με επιτόκιο 11,5% και αποπληρωμή σε 7 χρόνια.

Με δηλώσεις του στη Realnews ο υπεύθυνος Σχεδιασμού του Πρώτου Πενταετούς Πλάνου Ανάπτυξης σ. Γιάννης Δραγασάκης δηλώνει: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία της αριστερής ριζοσπαστικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

ΙΟΥΛΙΟΣ:

Ψηφίζεται επί τέλους ο 13ος μισθός με μια μικρή αλλαγή: θα αφορά όσους έχουν εισόδημα μέχρι 499 ευρώ (μικτά φυσικά).

Παρατηρείται στασιμότητα στα φορολογικά έσοδα και ο αναπληρωτής Επίτροπος Εθνικής Οικονομίας σ. Γιώργος Σταθάκης δηλώνει ότι: «Μέχρι να εξαντλήσουμε την τετραετία και ασκώντας υπεύθυνη και ρεαλιστική πολιτική, θα έχουν συλληφθεί όλοι οι φοροφυγάδες».

Εν τω μεταξύ η λίστα Λαγκάρντ  αγνοείται ακόμη.

Avanti popolo!!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:

Καλοκαιρινή ραστώνη και οι παραλίες γεμίζουν ασφυκτικά για τα μπάνια του λαού (άλλωστε δεν χρειάζονται επίσημες άδειες αφού η πλειοψηφία του κόσμου εξακολουθεί να βρίσκεται στην ανεργία).

Και μέσα στην τούρλα του καλοκαιριού και του καύσωνα, από την Αμφίπολη η εκπρόσωπος Τάφου Άννα Παναγιωταρέα δηλώνει: «Βρέθηκε και δεύτερος σκελετός, αυτή τη φορά σε ύπτια στάση. Οι επιστήμονες εξετάζουν το φαινόμενο».

Η ανακάλυψη έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον της παγκόσμιας  επιστημονικής κοινότητας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:

Σε αναβρασμό οι σχολές μετά την πρόταση της αντιπολίτευσης να μετονομαστούν σε ΠΑΕ (Πανεπιστημιακές Ανώνυμες Εταιρείες).

Οι φοιτητές αντιδρούν ρίχνοντας σκουπίδια στο περιστύλιο της Βουλής και εντοιχίζοντας τον Πρύτανη κ. Φορτσάκη.

Τα ΜΑΤ δεν παρεμβαίνουν γιατί εν τω μεταξύ τα έχει καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ:

Με σημαντική καθυστέρηση και μετά από πολλές διαβουλεύσεις ο Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλει τη δημιουργία του νέου κόμματος, το οποίο ονομάζει  ΚΑΣΤΕΛΟΡΥΖΟ.

Ο Πάγκαλος, ο οποίος ανέστειλε πολλές φορές την αυτοκτονία του, αυτή τη φορά κάνει χαρακίρι.

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε και ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος κατάφερε τελευταία στιγμή να πιάσει το 3% και να μπει στη Βουλή. Αυτά μυρίστηκε ο Γιώργος και καθυστέρησε τη δημιουργία  του νέου κόμματος. Ο Γιώργος είναι πονηρός!

Το ΠΟΤΑΜΙ κατηγορεί τα υπόλοιπα κόμματα για παλαιοκομματισμό και ανακοινώνει από τώρα ότι ο υποψήφιος του για την Αθήνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι ο κ. Μπόμπολας.

Η ατμόσφαιρα στην πολιτική σκηνή γίνεται όλο και πιο ωραία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:

Γιορτάζεται για μια ακόμη φορά η επέτειος του Πολυτεχνείου. Η πορεία είναι μαζική ωστόσο δημιουργούνται επεισόδια από ακραία στοιχεία. Όλα τα μεγάλα ξένα κανάλια μεταδίδουν εικόνες όπου οι θεατές τους παρακολουθούν επί ώρες και με κομμένη την ανάσα να καίγονται ένας κάδος απορριμάτων και δυο πλαστικά ποτιστήρια που δεν πρόλαβαν οι ιδιοκτήτες τους να τα βάλουν μέσα.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πανελλαδική απεργία με αίτημα να επανέλθουν οι συνδικαλιστικές άδειες και να εξαιρεθεί του φορολογικού ελέγχου. Πραγματοποιούνται συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Το ΑΚΕΠ, με δήλωση του γραμματέα του, προσχωρεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ:

Ο προϋπολογισμός που κατατίθεται είναι σε αναπτυξιακή κατεύθυνση ωστόσο ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση. Κάπου τόχουμε ξανακούσει αυτό!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάει εκλογές εδώ και τώρα, μετά την προσχώρηση του ΑΚΕΠ και τεσσάρων άλλων ομάδων για την Ενότητα και την Ανασύνθεση της Αριστεράς, που αποτελούνται από την ηγετική ομάδα και κάποιους άλλους φίλους και συγγενείς.

Και όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα κόπτονται για την εθνική σωτηρία και τη διάσωση της πατρίδας.

«Τι είναι η πατρίδα» όμως; Ο νέος χρόνος ας μας δώσει πολιτική φώτιση να το ανακαλύψουμε!

ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ετικέτες