Μετά από πολυήμερες κινητοποιήσεις, οι 30 εργαζόμενες/οι στα συνεργεία καθαρισμού στο Δρομοκαΐτειο πέτυχαν την επαναπρόσληψή τους.

Οι καθαρίστριες/στες του νοσοκομείου εδώ και ένα μήνα, με τη στήριξη των μόνιμων εργαζόμενων του νοσοκομείου, της ΠΕΚΟΠ (Παναττική Ένωση Καθαριστριών), σωματείων, φορέων, κατοίκων, οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς από τη Δυτική Αθήνα, πάλευαν για το αυτονόητο. Να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους παρά την αλλαγή εργολάβου στο νοσοκομείο. Δηλαδή του ιδιώτη που αναλάμβανε την καθαριότητα του νοσοκομείου.

Ο αγώνας τους έδειξε ότι η μάχη ενάντια στο δουλεμπόριο που στήνουν οι εργολάβοι καθαριότητας στα νοσοκομεία και σε άλλους χώρους και υπηρεσίες του δημοσίου μπορεί να κερδηθεί. Ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η οργάνωση των εργαζόμενων ενός χώρου, σε ένα σωματείο, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους. Ανέδειξε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των σωματείων του κλάδου αλλά και πόσο κρίσιμη βοήθεια μπορεί να δώσει στους αγώνες των εργαζόμενων η στήριξη και ο κοινός αγώνας μαζί τους, κατοίκων και συμπαραστατών.

Οι καθαρίστριες/στες συμμετείχαν και στη χθεσινή συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στην αξιολόγηση, στο Υπουργείο Υγείας, δείχνοντας ότι ο αγώνας όλων των εργαζόμενων ενάντια στις σχέσεις εργασίας που επιβάλλουν οι πολιτικές του μνημονίου είναι κοινός.

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου διοργανώνουν συγκέντρωση-συζήτηση για τον εργασιακό μεσαίωνα των εργολάβων καθαριότητας στα νοσοκομεία, στις 10 το πρωί, στην παλιά τραπεζαρία του Δρομοκαϊτειου.