Δράση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες, 23.07.2014, στην ενταγμένη στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, δημοφιλή παραλία της Ροδινής, δίπλα στον Ψαθόπυργο.

Περί τα εκατό μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, φίλοι της Αντίστασης Πολιτών και της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, κατέφθασαν το απόγευμα της Τετάρτης με μικροφωνική, σημαίες και προπαγανδιστικό υλικό και ενημέρωσαν τους επισκέπτες της παραλίας αλλά και τους μόνιμους κάτοικους της Ροδινής για τους μνημονιακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις η συγκεκριμένη παραλία, μαζί με μια σειρά άλλων στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, μεταβιβάζεται στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο με τη σειρά του τις εκποιεί με διεθνή διαγωνισμό.

Ας σημειωθεί ότι οι επίδοξοι αγοραστές αδειοδοτούν τις επιχειρήσεις που θα ιδρύσουν με προνομιακούς όρους που περιλαμβάνουν αφενός εκτεταμένα δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης των αιγιαλών, τα οποία προωθούσε με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις το νομοσχέδιο που εμφάνισε πρόσφατα η κυβέρνηση,  και αφετέρου διαδικασίες έγκρισης τύπου «fast truck», δηλαδή διαδικασίες που εγκρίνονται απευθείας από τον εκάστοτε Υπουργό καθ΄ υπέρβαση των όρων και των περιορισμών που ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Με απλά λόγια, οι δημόσιοι χώροι που εκποιούνται γίνονται βορά στα επιχειρηματικά σχέδια των αγοραστών που μπροστά στην προοπτική του άμεσου κέρδους δεν θα υπολογίσουν ούτε το δημόσιο συμφέρον, ούτε την προστασία του περιβάλλοντος, ούτε τις ανάγκες του λαού μας για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και τις ακτές.

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης παρέμβασης  σημειώνεται η ελλιπής ενημέρωσης του κόσμου σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και η θερμή υποδοχή που έτυχε η παρέμβαση μας από τους συμπολίτες μας.   

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη περίοδο και στις υπόλοιπες υπό πώληση παραλίες σε όλον τον Νομό.

Ετικέτες