Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο 4-5 Απρίλη, η πανελλαδική συνάντηση του Κόκκινου Δικτύου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τόσο στις θεματικές συζητήσεις της πρώτης μέρας (ΤΑΙΠΕΔ, Υγεία, Νεολαία), όσο και στην κεντρική συζήτηση της δεύτερης («Η νέα κατάσταση, τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση του Κόκκινου Δικτύου»), αρκετός κόσμος συμμετείχε στον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε.

Η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των δομών της δημόσιας υγείας, θα είναι από τα βασικά πεδία που θα κριθεί η αμφισβήτηση των πολιτικών της λιτότητας και η κυβέρνηση «με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».  Η μαζική δράση και παρέμβαση του κινήματος και ειδικότερα των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, θα είναι καθοριστικός παράγοντας για να ξεκαθαριστούν «ομιχλώδεις» θέσεις κυβερνητικών στελεχών και να εμποδιστεί η όποια απόπειρα προσαρμογής, στο όνομα ενός δήθεν «έντιμου συμβιβασμού», που θα ακυρώνει το πολιτικό σχέδιο «κυβέρνησης της Αριστεράς», όπως είχε συμφωνηθεί στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο τοπίο μετά τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη και τους συνεχείς εκβιασμούς των δανειστών, οι πιέσεις του συστήματος εντός και εκτός χώρας για να εξημερωθεί ο «ιός ΣΥΡΙΖΑ», η σχέση κυβέρνησης και κράτους, ο ρόλος του κινήματος και του κόμματος στις καινούργιες συνθήκες, βρέθηκαν στο επίκεντρο πολλών τοποθετήσεων.

Κοινή συνισταμένη, ότι επείγει η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύουν μια λογική αντιστροφής της λιτότητας μονομερώς-αναπόφευκτα σε ρήξη με τις ευρωηγεσίες-και  επιμονής στη μεταβατική πολιτική, που θα λογοδοτεί στις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ως εναλλακτική λύση απέναντι σε κάθε είδους αδιέξοδα. Και με αυτό το δύσκολο καθήκον, τα μέλη του Κόκκινου Δικτύου, μαζί με συντρόφους-ισσες από άλλα  «τμήματα» του ΣΥΡΙΖΑ και της «άλλης» Αριστεράς, έχουν να αναμετρηθούν άμεσα.  

Τις επόμενες μέρες το Rp θα παρουσιάσει μέρος των συζητήσεων και τοποθετήσεις. 

Ετικέτες