Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει πάση θυσία προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των άλλων φτωχών στρωμάτων. Λάθος. Σημαίνει πάση θυσία παραμονή στην κυβέρνηση. Και ποιος σας είπε ότι η κυβέρνηση είναι εργαλείο γι’ αυτή την Αριστερά; Η κυβέρνηση είναι αυτοσκοπός.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει σεβασμός των συνεδριακών θέσεων,  των προεκλογικών δεσμεύσεων και των αρχών του κόμματος; Λάθος. Σημαίνει πλήρης εγκατάλειψή τους αν απειλείται η παραμονή στην κυβέρνηση ή, ακόμη χειρότερα, αν η εφαρμογή τους θα απειλούσε το καπιταλιστικό σύστημα.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει ότι η λειτουργία του κόμματος είναι εκ των ουκ άνευ και ότι η θέληση της βάσης του κόμματος ακούγεται; Λάθος. Εκείνο που αποφασίζει είναι πάντα ένα μη εκλεγμένο και εντελώς ανεξέλεγκτο κονκλάβιο, που δεν δίνει λογαριασμό για οποιοδήποτε ζήτημα – είτε πρόκειται για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Δημόσιας Τάξης, του επικεφαλής της Δημόσιας Τηλεόρασης και για σειρά άλλων προσώπων αλλά και, κυρίως, για μια σειρά πολιτικών.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει σεβασμός στην ετυμηγορία της πλειοψηφίας, σεβασμός στη λαϊκή εντολή; Λάθος. Σημαίνει σεβασμό στη μειοψηφία, σεβασμό στις εντολές της αστικής τάξης.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει άρνηση συνθηκολόγησης ακόμη και μετά την ήττα; Λάθος. Σημαίνει συνθηκολόγηση, ακόμη και μετά τη νίκη.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει αγώνας, ρήξη, ανατροπή; Λάθος. Σημαίνει συμβιβασμός, ήττα, υποταγή.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει αντιλιτότητα και αντιμνημόνιο; Λάθος. Σημαίνει όχι μόνο την εφαρμογή της πιο άγριας λιτότητας και του πιο βάρβαρου μνημονίου, αλλά και τη θεσμική θωράκισή τους.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει αγώνας ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια; Λάθος. Σημαίνει όχι μόνο περισσότερη φτώχεια και ανεργία αλλά και νομοθέτησή τους.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους; Λάθος. Σημαίνει όχι μόνο την καταστροφή του αλλά και τη θεσμοθέτηση της καταστροφής του.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία;  Λάθος. Σημαίνει ακραίο κουτσούρεμα της λαϊκής κυριαρχίας και παράδοση της νομοθετικής εξουσίας σε τρόικες εξωτερικού.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει την «κάθε λέξη αυτού του συντάγματος»; Λάθος. Σημαίνει κάθε λέξη του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Σημαίνει την κατάργηση της κάθε λέξης αυτού του συντάγματος.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει αξιοπρέπεια; Λάθος. Σημαίνει εκβιασμός, ευτελισμός συνειδήσεων, ατομισμός. Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει μεγάλα ΟΧΙ. Λάθος. Σημαίνει εξευτελιστικά ΝΑΙ.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει πολιτικές και προσωπικές αρχές, συνειδήσεις, ανιδιοτέλεια, ιστορική διαδρομή και λογοδοσία σε αυτή; Λάθος. Σημαίνει καιροσκοπισμός, κυβερνητισμός και προσωπική ιδιοτέλεια.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει αντιπαλότητα και αποκλεισμός κάθε συνεργασίας με τον ταξικό εχθρό; Λάθος σημαίνει αγαστή και χαμογελαστή συνεργασία με όλα τα κόμματα του ταξικού εχθρού αλλά και στήριξη από τα ΜΜΕ αυτού του ταξικού εχθρού.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει σεβασμός σε όσους συντρόφους επιμένουν στο πρόγραμμα, στις θέσεις, και τις εξαγγελίες του κόμματος; Λάθος. Σημαίνει ανάθεμα, απειλές, ύβρεις, συνεργασία με τις μεθοδεύσεις του ταξικού εχθρού και με τα ψέματα του πιο κίτρινου Τύπου του προκειμένου να εξοντωθούν αυτοί ακριβώς οι σύντροφοι.

Ποιος σας είπε ότι ριζοσπαστική Αριστερά σημαίνει ιστορική μνήμη; Λάθος. Σημαίνει ανιστόρητη λήθη.

Αυτά σημαίνουν ριζοσπαστική Αριστερά, ρε. Και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να ρίξει μια τέτοια κυβέρνηση.