Rproject
Published on Rproject (https://rproject.gr)

Αρχική > ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

05.10.2015
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
Δημιουργήθηκε «Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση κοινού μετώπου επιμέρους κινημάτων εναντίον της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ».

Η  Πρωτοβουλία έχει σκοπό να φέρει σε επαφή κινήματα που αναπτύχθηκαν την προηγούμενη περίοδο εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ και  για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, η οποία εκποιείται με σκοπό την αποπληρωμή του παράνομου, αθέμιτου, επονείδιστου και επιπλέον μη βιώσιμου δημόσιου χρέους. Τα κινήματα αυτά δρουν ήδη σε  δημόσιες επιχειρήσεις και ακίνητα όπως : ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΣΦΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, Ελληνικό, Ιαματικές Πηγές, 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια, Λιμένες και Μαρίνες, η Κασσιώπη στην Κέρκυρα, ο Αστέρας  Βουλιαγμένης, κ.λπ.  

Στις άμεσες μνημονιακές αποφάσεις περιλαμβάνεται η εκκαθάριση των ακινήτων που εκκρεμούν στο υφιστάμενο ΤΑΙΠΕΔ και η δημιουργία κοινής επιτροπής κυβέρνησης και δανειστών ώστε να προσδιοριστεί ο χαρακτήρας του νέου ταμείου, στο οποίο θα περιέλθουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους.

Ενδιαφερόμαστε για τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό πανελλαδικά ώστε να βοηθηθούν οι επιμέρους αντιδράσεις αλλά και να αντιμετωπισθεί - με τη βοήθεια της ομάδας νομικής / επιστημονικής υποστήριξης - ένα γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης  του ταμείου εκποίησης δημόσιας περιουσίας σε σύνδεση με θέματα συντάγματος, διεθνούς δικαίου και δημόσιου χρέους της χώρας.

Στην πρώτη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27/9, αποφασίστηκε να προσκληθούν  στην Πρωτοβουλία οι κατά το δυνατόν περισσότεροι φορείς/κινήματα, που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις με το ΤΑΙΠΕΔ και εν εξελίξει αγώνες, όπως και να δημιουργηθούν 3 επιτροπές : οργανωτική/συντονισμού, τεκμηρίωσης/πολιτικής παρέμβασης, νομικής και επιστημονικής υποστήριξης.

Η επόμενη  συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/10 στο χώρο ΜΑΧΩΜΕ (Αγίου Κωνσταντίνου και Γερανίου 47, ημιώροφος, πολύ κοντά στην Ομόνοια), ώρα 7.00 μ.μ. 

Η ομάδα νομικής/ επιστημονικής υποστήριξης  θα συνεδριάσει την Τρίτη 6/10, ώρα 6.00 μ.μ, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας