Το αντιφασιστικό κίνημα στην Κύπρο πέτυχε μια σημαντική νίκη χτες κόντρα στη νεοναζιστική οργάνωση ΕΛΑΜ που αυτοπαρουσιάζεται ως η Χρυσή Αυγή Κύπρου.

Τα φασιστοειδή του ΕΛΑΜ είχαν προαναγγείλει πορεία για την εκκαθάριση της Φανερωμένης από τους μετανάστες, τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς’. Η περιοχή της Φανερωμένης στο κέντρο της Λευκωσίας είναι τόπος συνάντησης και πολιτικής δράσης του πιο ζωντανού και ριζοσπαστικού τμήματος της κυπριακής πρωτεύουσας και για αυτό το λόγο βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των φασιστών.  

Στην πρόκληση των 80 περίπου φασιστοειδών που επιχείρησαν να ‘εκκαθαρίσουν την Φανερωμένη’ απάντησαν 250 αντιφασίστες (κάτοικοι και θαμώνες της περιοχής, μέλη της ΕΡΑΣ, του Σύριζα Κύπρου, αντεξουσιαστές κ.α) οι οποίοι συγκροτημένοι σε αλυσίδες και κρατώντας πανό, ανάγκασαν τα φασιστοειδή να αλλάξουν τη διαδρομή της πορείας  τους κάτω από βροχή συνθημάτων και σφυριγμάτων!

Μετά από αυτή τη σημαντική νίκη, στόχος είναι πλέον η εγκαθίδρυση ενός μαζικού και συνεπούς αντιφασιστικού κινήματος που δεν θα αφήνει τους φασίστες σε χλωρό κλαρί. 

Ετικέτες