04/04/2017 Συναδέλφισσες, -οι,

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ένταξη μας στο σώμα της Εθνικής και η Τράπεζα εξακολουθεί να αυθαιρετεί μη εντάσσοντας το προσωπικό στον Κανονισμό των Εξειδικευμένων Δ/νσεων στις οποίες εργάζεται, ενώ μάλιστα με το Πρακτικό ένταξης των εργαζομένων της πρώην Εθνοdata έχει ήδη αναγνωρίσει το σύνολο των ετών υπηρεσίας σε αυτήν. Για το λόγο αυτό υπήρξε έγκλιση του Υπουργείου Εργασίας ήδη από το καλοκαίρι του 2016 και πριν λίγες ημέρες επιβλήθηκε και πρόστιμο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Τράπεζα.

Και ενώ πριν λίγο καιρό φαινόταν ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, δηλαδή θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις εργασίας εντός της Τράπεζας αφού και ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος δεσμεύτηκε δημόσια για τη διευθέτηση του θέματος των εξειδικευμένων, με τη δημοσιοποίηση του Οργανογράμματος επικράτησε και πάλι η γνωστή πολιτική της Διοίκησης να εφαρμόζει πολλαπλές ταχύτητες εργαζομένων εντός της Τράπεζας με απώτερο στόχο την κατάργηση κάθε κανονισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με στοιχεία της Τράπεζας το 48% των στελεχών της Δ/νσης Επιχειρηματικής Ανάλυσης (972) ΔΕΝ είναι ενταγμένο στον Κανονισμό της Δ/νσης. Οι μισοί δηλαδή εργαζόμενοι και εργαζόμενεςτης Δ/νσης στερούνται «προοπτικής, κινήτρων και υπηρεσιακής εξέλιξης»!

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πρώην Εθνοdata στηρίζουμε την απόφαση του ΣΥΕΤΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 7/4/17 σαν απάντηση στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης και καλούμε τον αντιπροσωπευτικότερο σύλλογο να πάρει πρωτοβουλίες για συνεργασία με όλους τους συλλόγους στην Τράπεζα ώστε να έχουμε κοινές δράσεις στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων.

Διεκδικούμε την τήρηση των Κανονισμών!
Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 7/4/2017.

Το ΔΣ.

Ετικέτες