to top

πολιτική

 • Παπαδημούλης: Θέλετε ΕΕ και ΝΑΤΟ; Πληρώστε σε μας!

  Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει όλο και περισσότερο στο πετσί του ρόλου του διαχειριστή της επιθετικότητας του ελληνικού καπιταλισμού. Επιθετικότητα τόσο ενάντια στους προς τα κάτω, με τα μνημόνια, όσο και προς τις γειτονικές χώρες, με την ιδιαίτερα πρόθυμη και καθολική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και στους σχεδιασμούς τους.

 • Ο Τραμπ, η Παλαιστίνη και ο αντιιμπεριαλισμός

  Ο Αμερικανός ακροδεξιός πρόεδρος Τραμπ, ανακοίνωσε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως επίσημης πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, κάνοντας τον ακροδεξιό πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχου, να πανηγυρίζει, και τον παλαιστινιακό λαό να βγαίνει μαζικά και μαχητικά στους δρόμους. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και εξαπλώνονται σε αραβικές και μουσουλμανικές χώρες (όπως σε Αίγυπτο, Ιράκ, Λίβανο, Τουρκία, Πακιστάν), κινητοποιήσεις γίνονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι δυο βασικές πολιτικές δυνάμεις της Παλαιστίνης, Φατάχ και Χαμάς μιλούν για νέα Ιντιφάντα, ενώ στον «κίνδυνο» της Ιντιφάντα αναφέρεται κι ο διεθνής Τύπος.

 • Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και η Αριστερά

  Μεγάλο τμήμα της Αριστεράς, με την πολιτική τοποθέτησή του κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, βρέθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Ακολούθησε την πεπατημένη μιας σοσιαλσοβινιστικής παράδοσης, που δημιούργησε ο πασοκικός «πατριωτικός χώρος» στις δεκαετίες του 1980-90, μιας πολιτικής που σήμερα θεωρείται ως ένα διακομματικός κοινός «εθνικός» τόπος, αν και είναι ολοφάνερα ξεπερασμένος από τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή, αλλά και από τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία και κάνει την κούρσα των εξοπλισμών και της διατήρησης των συνθηκών «θερμής ετοιμότητας» οδυνηρή πολυτέλεια και για τους δύο λαούς.

 • Συμφωνία fast track και σε… καλό κλίμα

  Έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση, το Μάιο - Ιούνιο η «υπεραξιολόγηση»

 • ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ - ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

  «Στόχος μας είναι να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας, όχι να υψώσουμε τείχη»! Είπε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Πρόκειται για μια προκλητική υποκριτική δήλωση από πολλές απόψεις.

 • Το 4ο συνέδριο του ΝΑΡ

  Αποφάσεις σεχταριστικής παθητικότητας

 • Το editorial της "Εργατικής Αριστεράς" που κυκλοφορεί σήμερα (φύλλο Νο 397)

  Μπροστά μας βρίσκεται μια αποφασιστική ταξική μάχη. Η 3η αξιολόγηση και οι λοιπές νεοφιλελεύθερες αντιμεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επείγεται να περάσει για να στήσει το δικό της success story, έχουν μεγάλες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές δυνάμεις.

 • Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα: Μπίζνες μακριά από τις ανάγκες των λαών

  Σύμφωνα με τον Τύπο, στην ατζέντα των συνομιλιών του Ερντογάν με τον Τσίπρα, θα ήταν το προσφυγικό, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το Κυπριακό, η σύνδεση της Θεσσαλονίκης ακτοπλοϊκά με τη Σμύρνη και σιδηροδρομικά με την Κωνσταντινούπολη, καθώς και η κατασκευή της γέφυρας Ιψαλα-Κήπων στον Έβρο.

 • Όχι στα μνημόνια νέα και παλιά-Όχι στα νέα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης!

  Πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ανατροπής εδώ και τώρα

 • Ιστορικά Ραντεβού Εργατικής Τάξης - Αριστεράς

  Οι ταξικές παράμετροι της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Σελίδες