to top

πολιτική

 • Η επικίνδυνη ατζέντα του Τσίπρα στην Ουάσιγκτον

  Η πολιτική μεταστροφή και κατρακύλα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του υπόλοιπου «αριστερού» κύκλου του Μαξίμου, δεν έχει τελειωμό, οδηγώντας τους να περάσουν την άλλη μεριά του Ατλαντικού και να συναντηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και διάφορους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

 • Απόφαση Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ της 15ης Οκτωβρίου 2017

  Με επιτυχία έληξαν οι εργασίες του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017. Το κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:

 • Η Ελλάδα δεν είναι σαν τις άλλες

  «Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως, μέχρι στιγμής, έχει αποκομίσει κέρδη ύψους 7.8 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα ομόλογα του ελληνικού Δημόσιου Χρέους που κατέχει, φανερώνει τη φύση των αποκαλούμενων διασώσεων (bailouts) της Ελλάδας, που οργάνωσαν οι ηγέτες της ΕΕ, σε συνδυασμό με μέτρα μαζικής λιτότητας από το 2012 κι έπειτα».

 • Η ΛΑΕ σε σταυροδρόμι

  Οι επαναπροσδιορισμοί που είναι αναγκαίοι

 • Το editorial της "Εργατικής Αριστεράς" που κυκλοφορεί σήμερα 11/10

  Το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ φέρνει στην επιφάνεια τις υπόγειες σχέσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον αμερικανικό παράγοντα και ταυτόχρονα δημοσιοποιεί την προοπτική ραγδαίας κλιμάκωσης αυτής της σχέσης.

 • Προϋπολογισμός 2018: Αντί για «έξοδο από τα μνημόνια», νέα πλήγματα στις εργαζόμενες τάξεις

  Το 2018 θα είναι το έτος της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια», διαβεβαιώνει ο Αλέξης Τσίπρας, που υιοθέτησε πλήρως το «δόγμα» του Αντώνη Σαμαρά και των προηγούμενων μνημονιακών πρωθυπουργών ότι θα βγούμε από την κρίση μέσα από τα μνημόνια. Όπως όμως αποδεικνύει το Προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή, αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι όχι απλώς μνημονιακός, αλλά μνημονιακότερος των προηγούμενων! Απλούστατα, η «καθαρή έξοδος από τα μνημόνια» είναι άλλη μία κυβερνητική απάτη…

 • Πώς να διεμβολίσουμε τον αστικό διπολισμό;

  Σ’ ολόκληρη την τρέχουσα περίοδο και μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το κύριο επιχείρημα που προβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά η προβολή του κινδύνου επανόδου της ακραία νεοφιλελεύθερης συντηρητικής παράταξης, δηλαδή μια επιχειρηματολογία με καθαρά αρνητικά χαρακτηριστικά.

 • Ποιοί επιβάλουν τα μνημόνια στην Ευρώπη;

  Καπιταλιστική κρίση και εργασιακές αναδιαρθρώσεις

 • Το ΝΑΡ για το «Μέτωπο της Αριστεράς» − Μια συντροφική κριτική

  Με το παρόν άρθρο μας θα θέλαμε να συμβάλουμε στο διάλογο για «την εξαιρετικά επίκαιρη συζήτηση για το θέμα του “Μετώπου της Αριστεράς”» διάλογο ο οποίος άνοιξε με την αξιέπαινη έκδοση του περιοδικού της “Μαρξιστικής Σκέψης” (τ. 23 Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2017).

 • Τρίτη αξιολόγηση: μέτρα - stress tests για τις τράπεζες - όχι ρύθμιση για το χρέος

  Το γεγονός ότι ο Μάριο Ντράγκι ανακοινώνει μία μέρα μετά τις γερμανικές εκλογές ότι τα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες επισπεύδονται και αν διαπιστωθεί ανάγκη ανακεφαλαίωσης, αυτή θα πραγματοποιηθεί πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος συνιστά εντυπωσιακή νίκη του ΔΝΤ

Σελίδες