to top

πολιτική

 • Νίκη της κυβέρνησης ενάντια στις… εργαζόμενες τάξεις

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπογράφει τώρα το 3ο plus και το 4ο μνημόνιο ταυτόχρονα, ακόμη πιο «βαριά» από το 2ο και την αρχική εκδοχή του 3ου που η ίδια υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015 και εξειδίκευσε με την πρώτη αξιολόγηση την άνοιξη του 2016.

 • Το editorial της "Εργατικής Αριστεράς" που κυκλοφορεί σήμερα 26/4

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τη μνημονιακή καταστροφή σε βάρος των εργαζόμενων τάξεων με τα νέα πακέτα μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει.

 • Σαράντα δύο φορές, χρέος απονομιμοποίησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  Η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον άνκορμαν, επιχειρηματία και εκδότη, Νίκο Χατζηνικολάου ξεκίνησε σε συνθήκες «βελούδινου» μποξ για να καταλήξει για ένα περίπου εικοσάλεπτο σε συνθήκες εξωραϊσμού και τόνωσης του αρχηγικού και επικοινωνιακού προφίλ του Τσίπρα.

 • Πού το πάει ο νεοφιλελεύθερος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης;

  Τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν από το προωθούμενο μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Παγκόσμια Τράπεζα, που θα αφορά ένα σχέδιο με τον αινιγματικό στόχο: «Ανάπτυξη της αστικής ανθεκτικότητας της Θεσσαλονίκης».

 • Χούντα, αρχαιογνωσία και... οι Συμπληγάδες του Τσίπρα

  Δύο σχόλια για τη μαύρη επέτειο της απριλιανής δικτατορίας.

 • Από τη δημοκρατία στην κοινωνία - εταιρεία

  Με αφορμή το τουρκικό δημοψήφισμα, οι αναλύσεις πολλών δημοσιολόγων περιορίζονται στις ορατές και λίγο πολύ προαναγγελθείσες συνέπειες της (χαλκευμένης;) οριακής ετυμηγορίας είτε στο εσωτερικό της Τουρκίας είτε στην άμεση γειτονιά μας, ως εάν το δημοψήφισμα, προθάλαμος μιας αντιδραστικής συνταγματικής αναθεώρησης, να αποτελεί μια κακή εξαίρεση ανωμαλίας σε έναν κανόνα ομαλότητας.

 • Αριστερά: Σε αναζήτηση πρακτόρων ή ενός νέου κομμουνιστικού πολιτισμού;

  Δεν χρειάζεται μεγάλη πολιτική οξυδέρκεια για να διαπιστώσει κανείς πως η κατάσταση στην Αριστερά δεν είναι η καλύτερη.

 • Κινηματική και πολιτική συμμαχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τώρα!

  Μόνο η ενότητα σε κοινές επιμέρους δράσεις δεν αρκεί, ούτε διασφαλίζει την πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς. Αντίθετα, και η ενότητα στη δράση υπονομεύεται από την έλλειψη βούλησης για την προώθηση μιας πρότασης πολιτικής συμμαχίας που θα αφορά ένα ευρύ φάσμα αριστερών δυνάμεων, από το ΚΚΕ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 • Το αθλητικό success story μυρίζει μνημόνιο

  Η ριζοσπαστική-αντικαπιταλιστική Αριστερά οφείλει πρωτίστως να αναδείξει ότι η συζήτηση που έχει ανοίξει δεν είναι οπαδική και δεν σχετίζεται με τις ομάδες. Είναι επιχειρηματική και σχετίζεται με τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές που κρύβονται από πίσω τους.

 • Για να περπατήσει επί της Γης η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ενότητα στη δράση της αριστεράς χρειάζεται....

  Πάνω απ' όλα να συζητήσουμε και να βρούμε σαν αριστερά τα σημεία που μας ενώνουν!! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρύψουμε τις διαφορές μας κάτω από το χαλί, αντίθετα επιβάλλεται με συντροφικό τρόπο να συνεχίζουμε την κριτική συζήτηση για τις διαφορές μας μέσα από τα πολυάριθμα έντυπα που έχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η υπόλοιπη αριστερά και όταν χρειαστεί στις κοινές μας συνεδριάσεις. ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΑΖΙ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣΤΑ έλεγε ο ΛΕΝΙΝ.

Σελίδες