to top

αντιφασισμός

 • Τετάρτη 1η Μάρτη: Να καταδικαστούν οι Χρυσαυγανακτισμένοι νεοναζί του Αγίου Παντελεήμονα

  Την Τετάρτη 1η Μάρτη, στις 9 π.μ. στην Ευελπίδων (Δ Μονομελές πλημμελειοδικείο), δικάζονται οι χρυσαυγανακτισμένοι του Αγίου Παντελεήμονα για την επίθεση με πέτρες, αυγά, γιαούρτια και άλλα συναφή στην ομάδα του αυτοδιοικητικού συνδυασμού "Ελεύθερη Αττική" και στον επικεφαλής της Αλέκο Αλαβάνο, τον Οκτώβριο του 2010 κατά την προεκλογική περίοδο των περιφερειακών εκλογών.

 • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ EΓΚΛΗΜΑ

  Παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό: Ανοιχτά Σύνορα – Ανοιχτές Πόλεις, Ανθρώπινη στέγη, σχολεία και νοσοκομεία για όλους!

 • Παρέμβαση στον χώρο του Ελληνικού (photos)

  Αρκετοί αλληλέγγυοι/ες, βρέθηκαν χθες (15/2) στην πύλη του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί.

 • Να υπερασπιστούμε τα προσφυγόπουλα!

  Μπρα ντε φερ ρατσισμού και αλληλεγγύης στον Πειραιά

 • Ελληνικό: κινητοποίηση των προσφύγων, άθλια στάση Μουζάλα

  Τουλάχιστον προκλητική και τραμπούκικη ήταν η συμπεριφορά του κ. Μουζάλα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον χώρο «φιλοξενίας» προσφύγων του Ελληνικού.

 • Συνέντεξη με πρόσφυγες στο Ελληνικό: "Ξεκινάμε απεργία πείνας για όλα τα προβλήματα που έχουμε"

  Με αφορμή την διαμαρτυρία προσφύγων στο Ελληνικό που ξεκίνησε την Παρασκευή, βρεθήκαμε εκεί σήμερα και προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με ανθρώπους που ζουν στο camp για να μας περιγράψουν την κατάσταση και τα αιτήματα της απεργίας πείνας που δήλωσαν ότι ξεκινούν από σήμερα.

 • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του Ελληνικού – άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους

  Την Παρασκευή ξεκίνησε διαμαρτυρία γυναικών στο Ελληνικό με αιτήματα την αλλαγή του φαγητού, το μοίρασμα των καθορισμένων μωρουδιακών πανών που είχε καθυστερήσει πάνω από μια εβδομάδα, την τοποθέτηση πλυντηρίων που είναι ένα πάγιο αίτημα τους εδώ και καιρό και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσης.

 • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μετανάστευσης (photos)

  Δεκάδες αλληλέγγυοι/ες ντόπιοι όπως και πρόσφυγες και μετανάστες/μετανάστριες συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης για να διαμαρτυρηθούν για τους 6 θανάτους προσφύγων και τις 7 απόπειρες αυτοκτονίας που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σημεία της χώρας,και έρχονται να προστεθούν στους 3 νεκρούς της Μόριας.

 • Η αντιμετώπιση του νεοφασιστικού φαινομένου

  Είναι γενικά παραδεκτό ότι η αναβίωση του νεοναζιστικού φαινομένου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι παραπροϊόν φαινομένων κοινωνικής εξαθλίωσης τμημάτων των λαϊκών τάξεων, που έχουν πληγεί από τις πολιτικές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και δεν βλέπουν μπροστά τους εναλλακτικές διεξόδους , καταλήγοντας έτσι στην αναζήτηση ακροδεξιών, νεοφασιστικών πολιτικών εκπροσωπήσεων.

 • Οι άνθρωποι δεν είναι αναλώσιμοι στον βωμό των μνημονίων και του ρατσισμού!

  Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνουν πλέον οι θάνατοι προσφύγων και μεταναστών από τις κακές συνθήκες διαβίωσης και ιατρικής περίθαλψης, στο στρατόπεδο – φυλακή της Μόριας και σε στρατόπεδα «φιλοξενίας», όπως αυτό της Ριτσώνας. Ένας ακόμη άνθρωπος προστέθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στη λίστα των θυμάτων της κυβερνητικής και κρατικής αναλγησίας ανεβάζοντας σε τέσσερις τον αριθμό των νεκρών των τελευταίων μόνο ημερών, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους δύο μηνών. Αρκετοί άλλοι έγκλειστοι στο στρατόπεδο σημειώνεται ότι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

Σελίδες