to top

διεθνή

 • Το σοκ των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία

  Οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία στις 31 Μάρτη επεφύλασσαν έναν αιφνιδιασμό.

 • Άλλη μια τετραετία;

  Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προσέφερε ένα δώρο στον Ντόναλντ Τραμπ στις 28 Φεβρουαρίου.

 • "Το κράτος της Παλαιστίνης": ανάμεσα στον αφανισμό της υπόθεσης και στη συνέχιση του αγώνα

  Στο κείμενο που ακολουθεί, ο Ζιλμπέρ Ασκάρ, που ίσως είναι ο πιο έγκυρος και πιο διορατικός αναλυτής των μεσανατολικών εξελίξεων στα φώτα του οποίου καταφεύγουν ακόμα και τα μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης και της Ανατολής, εξετάζει και απορρίπτει κατηγορηματικά τη “λύση των δυο κρατών” που προτείνεται από πολλούς, και εσχάτως και από κάποιες μεγάλες δυνάμεις, ως πανάκεια για την ειρήνευση της περιοχής. Θυμίζουμε ότι ήδη στις αρχές του περασμένου Γενάρη, ο Ασκάρ είχε προβλέψει στην συνέντευξη του στην εφημερίδα του γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος L’Humanité, ότι “επωφελούμενο της υποστήριξης των ΗΠΑ, το Ισραήλ δείχνει αποφασισμένο να τελειώνει μια και καλή με την Χεζμπόλαχ και το Ιράν”(1) -Γ. Μητραλιάς

 • Το Ισραήλ αγνοεί όλο τον πλανήτη

  Μετά από 6 μήνες γενοκτονικού πολέμου, σε πολιτικό/επικοινωνιακό επίπεδο, το Κράτος του Ισραήλ είναι πιο διεθνώς απομονωμένο από οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία του. Δεν πρόκειται για υπερβολή ή ευσεβή πόθο όσων στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, αλλά για ομολογημένη διαπίστωση του διεθνούς αστικού Τύπου, όπως και αρκετών καλών φίλων του σιωνιστικού κράτους.

 • Μετά την αιματηρή επίθεση στη Μόσχα

  Η πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στη συναυλία στη Μόσχα υπήρξε ένα από τα χειρότερα «τρομοκρατικά» χτυπήματα στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας.

 • «Γενοκτόνος Τζο»: Η φεμινιστική σιωπή είναι συνενοχή

  Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις οργάνωσαν την πρώτη κοινή τους προεκλογική εκδήλωση στις 23 Γενάρη, μια «Συγκέντρωση Καμπάνιας για την Αναπαραγωγική Ελευθερία».

 • Ελευθερώστε τον Μπόρις Καγκαρλίτσκι και όλους τους Ρώσους πολιτικούς κρατούμενους για αντιπολεμική δράση

  Διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης - Κείμενο συλλογής υπογραφών

 • Ανοίγει ένας νέος πολιτικός κύκλος στη Χιλή;

  Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα ισπανικά στο Jacobin America Latina και μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Έκτορ Α. Ριβέρα για το Tempest, από όπου και το αναδημοσιεύουμε μεταφρασμένο στα ελληνικά.

 • Η Καταστροφή της Γάζας

  Με το βλέμμα όλων μας στραμμένο μόνιμα στο να αποτραπούν τα ακόμα χειρότερα σενάρια (ολοκλήρωση της εθνοκάθαρσης), καμιά φορά ξεχνάμε τι έχει ήδη συντελεστεί.

 • Η «λύση των δύο κρατών» και το καταπραϋντικό της «ειρηνευτικής διαδικασίας»

  Έχουμε καταγράψει σε διαδοχικά άρθρα αυτής της εφημερίδας ότι στη σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ, αλλά και στο εσωτερικό του σιωνιστικού κράτους, η ομοφωνία στον στρατιωτικό στόχο συντριβής των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Γάζα, συνοδεύεται από τη διαφωνία για τον πολιτικό στόχο, για την «επόμενη μέρα».

Σελίδες