to top

κοινωνία

 • Ανακοίνωση της Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας της ΛΑΕ για τις συλλήψεις νοσηλευτών στο Ψ.Ν.Α. Δαφνί

  Προσλήψεις στα νοσοκομεία – Όχι στις τρομοκρατικές συλλήψεις νοσηλευτών

 • Να καταργηθούν οι τρομονόμοι

  «Ποιων η δικαιοσύνη, το δίκιο θα δικάσει;»

 • Το επενδυτικό σχέδιο στο Ελληνικό είναι πολλαπλά επιζήμιο για την Αττική

  1. Αντίκρουση των βασικών σημείων του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)

 • Ακαδημία Πλάτωνος: Η αντίσταση στην κατασκευή Mall

  Το σχέδιο για την κατασκευή Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος μετρά σχεδόν μια δεκαετία – το ίδιο και οι αγώνες των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή του.

 • Μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πετρούπολη - Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής

  Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, στην πλατεία ΗΡΩ της Πετρούπολης, με αίτημα το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και την αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας υλοποίησης του σχεδίου για νέες υποδομές στο λατομείο Μουσαμά, αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Αττική.

 • Μακρύς ο δρόμος που έχει ακόμη να διανύσει το ΛΟΑΤΚΙ+ Κίνημα

  Ιεράρχες του κλήρου, υπερσυντηρητικοί ακροδεξιοί και φασίζοντες κύκλοι, πρωτοστατούν σε κραυγές καταδίκης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, και ειδικότερα της διάταξης που -ενδεχομένως- θα δίνει την δυνατότητα επαναπροσδιορισμού φύλου από την ηλικία των 15 ετών. Παρότι, σε μεγάλο βαθμό και λόγω άγνοιας, το θέμα εμφανίζεται να «προβληματίζει» ένα ευρύτερο σύνολο ανθρώπων, που, αναμφίβολα, δεν μπορούν να υπαχθούν σε αυτές τις κατηγορίες.

 • Σκέψεις για το ρυπογόνο ατύχημα στο Σαρωνικό από έναν εργαζόμενο στη θαλάσσια έρευνα

  Τις τελευταίες ημέρες ο Σαρωνικός κόλπος δυστυχώς βιώνει τα τραγικά αποτελέσματα της ρύπανσης από πετρελαιοειδή μετά τη βύθιση του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής 11/9/2017.

 • Παράταση της εξάρτησης από την Περιφέρεια Αττικής

  Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Αττικής στις 21 Σεπτεμβρίου τέθηκε για συζήτηση και απόφαση η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) για τη μελέτη με τίτλο «Μελέτη μετασκευής κτιρίου ιδιοκτησίας ΟΚΑΝΑ σε μονάδα άμεσης παρέμβασης», ώστε να υπάρξει παράταση ενός χρόνου. Άραγε ένα, κατά τους διοικούντες, «τυπικό» θέμα παράτασης σύμβασης μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους πολίτες;

 • Δελτίο τύπου για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

  Οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών παρακολουθούμε με ανησυχία αλλά και οργή τα όσα εξελίσσονται στον Σαρωνικό τις τελευταίες ημέρες.

 • Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΕΝΕΝ στο Υπουργείο Ε.Ν

  Σε οργανωμένη διαμαρτυρία προχώρησε σήμερα η Διοίκηση στο Υπουργείο Ε.Ν. Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Γ.Γ του ΥΕΝ Διονύση - Χαράλαμπο Καλαματιανό στον οποίο ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ τόνισε τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» η οποία προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή του Αργοσαρωνικού.

Σελίδες