Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, επισκέφτηκε σήμερα και μίλησε στους εργαζόμενους του Ledra Marriott, στους οποίους ανέφερε τα εξής:

Οι μεγαλομέτοχοι και ιδιοκτήτες του Ledra Marriott έχουν τεράστιες ευθύνες για το σταμάτημα των εργασιών του, διότι δε μπορεί οι ίδιοι να ευημερούν, με τεράστιες περιουσίες και καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ την ίδια στιγμή στέλνουν στην ανεργία και την απελπισία 150 εργαζόμενους, τους οποίους μάλιστα κρατούν απλήρωτους από τον Μάρτιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει απλά τον τροχονόμο στα κλεισίματα επιχειρήσεων και τις μαζικές απολύσεις. Ιδίως στη συγκεκριμένη περίπτωση, παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, στέλνοντας τους 150 εργαζόμενους του Ledra Marriott να βρουν το δίκιο τους στους εισαγγελείς και τα δικαστήρια, αντί να επιδιώκει να δώσει διέξοδο και λύσεις. Παράλληλα, η κυβέρνηση συζητά με τους δανειστές για το πώς θα απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη μεγάλη εργοδοσία στο να κλείνει επιχειρήσεις και να αυξάνει τις στρατιές των ανέργων.

 Η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Ledra Marriott για τη διατήρηση της εργασίας τους, για τα δεδουλευμένα τους, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους και για τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Τη νίκη μπορεί να τη φέρι ο αγώνας τους και η έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων.