ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

Από τον Οκτώβρη του 2015 είχαμε επισημάνει την ανάγκη καθιέρωσης ασφαλών διόδων διέλευσης ως μόνη λύση απέναντι στη διαφαινόμενη προσπάθεια μεταβολής της χώρας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης , όπως επιτάσσουν οι εντολές της Ε.Ε. Στόχος  της Ε.Ε. είναι η δημιουργία στρατοπέδων για την περιορισμένη επιλογή του κατάλληλου φτηνού εργατικού δυναμικού που θα προωθηθεί στα κράτη της, ενώ οι εναπομείναντες είτε θα παραμένουν έγκλειστοι είτε θα επαναπροωθούνται, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σήμερα, με εξαιρετική σπουδή, η κυβέρνηση σπεύδει να ορίσει τον στρατό ως διαχειριστή του προβλήματος, δημιουργεί τετελεσμένα επιβάλλοντας στις τοπικές κοινωνίες προειλημμένες αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και κυρίως βάζει χιλιάδες ανθρώπους δέσμιους σε άθλιες συνθήκες . Ταυτόχρονα, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, εκμεταλλευόμενοι την άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης στις εντολές των «εταίρων», ενδεδυμένοι το μανδύα των επιτροπών κατοίκων, πρακτική γνωστή από την εποχή του Αγ. Παντελεήμονα, ακονίζουν τα νύχια τους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στις τοπικές κοινωνίες.

Επαναλαμβάνουμε ότι η μη καθιέρωση διόδων ασφαλούς διέλευσης, σε συνδυασμό με την μη απορρόφηση των προσφύγων από τις χώρες της Ε.Ε., κοστίζει χιλιάδες ζωές και παράλληλα ενισχύει τα δίκτυα της παράνομης διακίνησης των προσφύγων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το στρατό από τη διαχείριση του προσφυγικού και να μην προχωρήσει σε κέντρα κράτησης αλλά σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης,  με πρόσβαση των δήμων και των αλληλέγγυων πολιτών και οργανώσεων που σήμερα στοχοποιούνται και απαξιώνονται.

Σήμερα είναι, περισσότερο από ποτέ, απαραίτητος ο κοινωνικός-δημοκρατικός έλεγχος που ασκούν οι αλληλέγγυες και οι οργανωμένοι φορείς της κοινωνίας απέναντι στον αυταρχισμό της ΕΕ  και στις αντίστοιχες κυβερνητικές πολιτικές  προς τους πρόσφυγες.

Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να αντισταθούν στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και να σταθούν ενάντια στην προδιαγεγραμμένη στοχοποίηση των προσφύγων και μεταναστών, βάζοντας φράχτη στις ορέξεις της Χρυσής Αυγής.

Τέλος καλούμε σε κοινή δράση όλους/ες όσοι/ες αντιστέκονται στις πρακτικές μιας Ευρώπης - φρούριο, μιας Ευρώπης φοβικής, μιας Ευρώπης κατάλοιπο των πιο σκοτεινών στιγμών του 20ου αιώνα.