Μήνυμα αποφασιστικής υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων και ανυπακοής στον κυβερνητικό αυταρχισμό, από τις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις.

Σωματεία, εργατικά σχήματα και αριστερές οργανώσεις, με μέτρα προστασίας και αποστάσεις, προχώρησαν σε συμβολικές συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Εργασίας και στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχοντας στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ και των Εργατικών Κέντρων.

Το κέντρο της Αθήνας γέμισε και πάλι με εκατοντάδες αστυνομικούς, ΜΑΤ και αύρες. Μετά την απειλή βίαιης διάλυσης της συγκέντρωσης, οι περίπου 1.000 διαδηλωτές πορεύτηκαν προς την πλατεία Ομονοίας, όπου και ολοκληρώθηκε η σημερινή (26/11) κινητοποίηση.

Κόντρα στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, κόντρα στην αφασία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, από το πρωί πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις στις πύλες των νοσοκομείων, περιφρουρήσεις έξω από μεγάλους εργασιακούς χώρους, μοτοπορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις ενημέρωσης, σε όλη τη χώρα.

Για άλλη μια φορά το σιωπητήριο και οι απαγορεύσεις έσπασαν από τις φωνές των απεργών που κατήγγειλαν την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Απέναντι στην «καραντίνα» στα εργατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, με πρόσχημα τον covid-19, απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και μαζικές προσλήψεις σε Υγεία-Παιδεία-κοινωνικές υπηρεσίες (αντί για λεφτά σε εξοπλισμούς, μπάτσους και κρατικοδίαιτους καπιταλιστές). Απαιτούμε την απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος Βρούτση, που καταργεί το 8ωρο και παρεμποδίζει ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση.

Με ενωτικούς αγώνες για την υπεράσπιση της συλλογικής δράσης, της δουλειάς και της ίδια μας της ζωής, συνεχίζουμε!