Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση κατά του Ασφαλιστικού εκτρώματος, σήμερα (21/1), στο κέντρο της Αθήνας.

Αρκετές χιλιάδες μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, επιστήμονες άλλων κλάδων και ελεύθεροι επαγγελματίες, βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, φωνάζοντας ότι το νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, «Δε θα περάσει»!

Από τα Προπύλαια, οι χιλιάδες διαδηλωτές, αφού σταμάτησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, κατέληξαν στη Βουλή. Παράλληλα, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σε συγκέντρωση-συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ. 

Πέρα από τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων και τα σωματεία των μισθωτών, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μπλοκ της Αριστεράς (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ).

Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα αγροτικά μπλόκα, κατά μήκος όλων των νομών της χώρας.

Οι εξοντωτικές εισφορές, οι περικοπές συντάξεων και η γενικότερη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων, που σχεδιάζει η κυβέρνηση μαζί με τους δανειστές, αναμετριέται ήδη με τη γενικευμένη λαϊκή αντίδραση.

Οι ικεσίες και οι διαβεβαιώσεις Τσίπρα στο Νταβός, οι διεργασίες στα μνημονιακά κόμματα, είναι ενδείξεις των δυσκολιών των «από πάνω». Όλοι τους όμως ομονοούν ότι η επίθεση σε βάρος όσων ζουν από τη δουλειά τους, δηλ. σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, πρέπει να κλιμακωθεί.

Με την ίδια κλιμάκωση, ουσιαστικό συντονισμό και δυναμικές δράσεις, ο κόσμος της εργασίας, οι νέοι επιστήμονες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, μπορούν και πρέπει να συγκροτήσουν ένα ενωτικό και αδιαπέραστο τείχος αντίστασης, πάνω στο οποίο θα γίνει θρύψαλα το πόνημα των Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου. 

Ετικέτες