ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

Συνάδελφοι, -ισσες,

Με την ανακοίνωση αυτή θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η πληροφορία για 50 απολύσεις στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας δεν είναι απολύτως ακριβής. Ο αριθμός των απολυμένων είναι κατά πολύ μικρότερος, λιγότεροι από 15. Φυσικά δεν είναι ο αριθμός που καθορίζει τη αντίδραση του Συλλόγου μας, είτε είναι ένας είτε είναι πενήντα, αλλά το γεγονός ότι με όσους καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή δεν επιθυμούν την επαναπρόσληψή τους. Αν γνωρίζετε κάποιον –α που επιθυμεί την επαναπρόσληψή του, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας. Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε την ανάγκη ενημέρωσης των συναδέλφων για όσα συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς αλλά η μη ακριβής πληροφόρηση εντείνει το κλίμα φόβου και φέρνει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που όλοι μας ευχόμαστε, παραλύοντας παρά κινητοποιώντας τους συναδέλφους.

Το σωματείο μας έχει κάνει συνεχείς προσπάθειες με κινητοποιήσεις – απεργίες και στάσεις εργασίας - επιστολές και υπομνήματα προς την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της, συναντήσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου με εκπροσώπους της Διοίκησης, καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας και συνεχείς παρεμβάσεις προς όλες τις εταιρείες εργολάβους για όλα τα θέματα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στις Τράπεζες και ειδικά για τα ζέοντα προβλήματα του Τηλεφωνικού Κέντρου. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών και των ακατάβλητων επίμονων και συνεχών παρεμβάσεων μας αρχίζουν σιγά, σιγά να γίνονται μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές.

Αποσπάσαμε την δέσμευση από τους αρμόδιους προϊστάμενους ότι οι κλήσεις θα ξεκινούν όχι νωρίτερα από τις 9:15, δέσμευση η οποία τηρήθηκε. Αντιδράσαμε άμεσα όταν συναδέλφισσες μας ενημέρωσαν ότι δεν εγκρίνονταν ολιγόωρες άδειες σε μητέρες για πολύ σοβαρούς λόγους και το θέμα διευθετήθηκε. Έγκαιρη και αποτελεσματική ήταν επίσης η αντιμετώπιση μας όταν κάνοντας κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος απαιτήθηκε από συναδέλφους να εργαστούν υπερωριακά. Δεν εφαρμόζεται πλέον η οδηγία ότι αν κάποιος καθυστερήσει 5, 10 λεπτά γυρίζει σπίτι του και δηλώνει όλη την ημέρα άδεια. Δίνονται οι κανονικές άδειες ανεξάρτητα από την κάλυψη των στόχων.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και είναι λυπηρό να εξαπολύονται κριτικές για ένα Σύλλογο και για συνδικαλιστές που έχουν δώσει παραδειγματικούς αγώνες κάτω από εντελώς αντίξοες συνθήκες.  Όσο αφορά τους συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ (και όχι του ΣΥΡΙΖΑ όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε) αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων από τους οποίους ψηφίστηκαν.

Το Δ.Σ.

Ετικέτες