Ακόμη μια μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες (23/2) οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων, απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει τις απολύσεις τους.

Κίτρινα και κόκκινα γάντια από τον Ευαγγελισμό ως τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, βροντοφώναξαν ακόμη μία φορά ότι οι απολύσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν θα περάσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την πρακτική την οποία εφηύρε η κυβέρνηση για να διώξει υποτίθεται τους εργολάβους από τα νοσοκομεία, ελάχιστοι από το σημερινό έμπειρο προσωπικό θα διατηρήσουν τις θέσεις τους. Για την κυβέρνηση αυτό το προσωπικό δεν δικαιούται παραπάνω μόρια από τους άνεργους, ενώ αν δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια ή αν δεν είναι υπήκοος χώρας μέλους της ΕΕ με πιστοποιητικό ελληνομάθειας δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει καν στο διαγωνισμό για την κάλυψη των θέσεων εργασίας, οι οποίες μάλιστα δεν είναι για μόνιμο προσωπικό αλλά για συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Με αυτά τα αναξιοκρατικά και ρατσιστικά κριτήρια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους για να τους ανακυκλώσει με μια νέα στρατιά ομήρων.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και οι ευκαιρίες να απλωθεί ένας γενικευμένος αγώνας στα νοσοκομεία δίνονται με την 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη 2 Μάρτη και την 24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 15 Μάρτη, ενώ τρεις μέρες αργότερα, το Σάββατο 18 Μάρτη, το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, είναι άλλη μια ευκαιρία, να σταματήσουμε το έγκλημα, δηλ. τις απολύσεις σχεδόν 8.000 εργολαβικών εργαζόμενων.

Ετικέτες