Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αργού θανάτου των προσφύγων

Ενας ακόμη νεκρός στη Μόρια, ο τρίτος μέσα σε μια εβδομάδα, κάτω από αδιευκρίνιστες, ανεξακρίβωτες και νεφελώδεις συνθήκες, παρότι έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά η οποιαδήποτε άμεση, εγκληματική ενέργεια, ενώ σταθμίζεται σοβαρά η πιθανότητα να οφείλονται σε αναθυμιάσεις από πρόχειρα και ανεπαρκή μέσα αυτοσχέδιας θέρμανσης. Ενας ακόμη νεκρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Σάμο, ενώ έχουν αποτραπεί την ύστατη ώρα, τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας.

Και όμως υπάρχουν και ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτών των διόλου περίεργων και απροσδόκητων θάνατων και των αλλεπάλληλων, ανεπιτυχών ευτυχώς, αυτοχειριασμών - είναι οι πολιτικοί και οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι πολιτικοί και οι επίτροποι της Κομισιόν, είναι οι προύχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι όσοι επενδύουν, απάνθρωπα και κοντόφθαλμα, στο ρατσιστικό μίσος και τον διαχωρισμό, στην ξενοφοβία και τον εγκλεισμό ανθρώπων σαν ποντίκια.

Οι διαδοχικοί θάνατοι στη Μόρια και τη Σάμο αποτελούν εγκληματική ενέργεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αφήνει εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές μέσα σε συνθήκες παρατεταμένου και δύσκολου χιονιά, πολικού ψύχους, λάσπης και απελπισίας. Πρέπει να κλείσουν πια (χθες) τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που μετεξελίσσονται μακάβρια σε στρατόπεδα αργού θανάτου και να επιταχθούν όλα τα διαθέσιμα, κλειστά, ξενοδοχειακά καταλύματα στις περιοχές που βρίσκονται πρόσφυγες, έγκλειστοι σε στρατόπεδα και κέντρα κράτησης. Το όνειδος των νεκρών προσφύγων από τέτοιες αμέλειες, πλημμέλειες, εσκεμμένες παραλείψεις και διαδοχικές κούφιες διαβεβαιώσεις του στιλ Μουζάλα «η συγκυβέρνηση κέρδισε το στοίχημα με τον χιονιά» δεν ξεπλένεται!

Και ο αποτυχημένος και επίορκος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί ως ακατάλληλος και επικίνδυνος.

Ως εδώ επιτέλους!

Ετικέτες