Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο διεξάγονται την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Ιούνη.

Στις εκλογές συμμετέχει ξανά η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ), η παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που στηρίζεται από το ΜΕΤΑ και τις Παρεμβάσεις και από ανένταχτους αριστερούς αγωνιστές. Η ΕΑΚ διεκδικεί για τρίτη φορά τη διοίκηση του σωματείου. Διεκδικεί να συνεχίσει την πάλη μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στη μνημονιακή λιτότητα και τις περικοπές. 

Το ποιος θα κουμαντάρει το τιμόνι του σωματείου σε μια περίοδο που το νοσοκομείο απειλείται να δοθεί σε επίδοξους επενδυτές, σε μια περίοδο που τα μνημόνια κάνουν οριακή τη λειτουργία του νοσοκομείου (ελλείψεις σε υλικά, σε φάρμακα και σε σύγχρονα μηχανήματα, τραγική έλλειψη προσωπικού, συμβασιούχοι ήρθαν κι έφυγαν, οι βάρδιες εξοντωτικές, τα οφειλόμενα κ.ά.), είναι απολύτως κρίσιμο ερώτημα.

Η ΕΑΚ εξακολουθεί να στέκεται στα ζητήματα αυτά με ταξική μεροληψία στην πλευρά των εργαζομένων. Το Ασκληπιείο απειλείται, όχι μόνο από έναν δήμαρχο, αλλά από τα σχέδια κυβέρνησης και επενδυτών. Ο Τσίπρας ασχολείται προσωπικά με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ο Φλαμπουράρης κάνει το «deal» με τον δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει τα στραβά μάτια.

Στη διάρκεια της τελευταίας διετίας που είχε τη διοίκηση του σωματείου πάλεψε κόντρα σε παλιές τακτικές που ξαναζωντάνεψαν. Όπως αυτές της απόλυτης και συνεχιζόμενης αυθαιρεσίας της διοίκησης, τον αυταρχισμό, την προσπάθεια τρομοκράτησης όσων «δεν είναι μαζί μας», τις τιμωρητικές μετακινήσεις. Δεν υποχώρησε στην υπεράσπιση των εργαζομένων ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση ή την κομματική ένταξη. 

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να μαυρίσουν τους αυτόκλητους κυβερνητικούς σωτήρες που ξημεροβραδιάζονται στο γραφείο του διοικητή και κάνουν συνδικαλισμό με τα ψέματα και τις συκοφαντίες, τάζοντας αλλά και απειλώντας. Αλλά και όσους έπαιξαν τον ίδιο ρόλο στο παρελθόν και διεκδικούν και αυτοί την ψήφο τους. Η ψήφος στην ΕΑΚ είναι ψήφος αποδοχής στην αντίληψη ότι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν όσα τους πήραν βίαια πίσω τα μνημόνια τα τελευταία 7 χρόνια, είναι ψήφος πάλης για να συνεχίσει να λειτουργεί το νοσοκομείο και να σωθεί από τα δόντια των επενδυτών.

Ετικέτες