Σήμερα 1/4 στο μετρό των Σεπολίων πραγματοποιήθηκε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία από φορείς και συλλογικότητες της γειτονιάς, αντιρατσιστικές κινήσεις και πολιτικές οργανώσεις (Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης, Συντονισμός Σωματείων-Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Εργατική Λέσχη Περιστερίου. ΕΕΚ, ΜΛ ΚΚΕ, ΟΡΜΑ κλπ). Στην πορεία, που ήταν δυναμική και με παλμό και έγινε σε καλό κλίμα, συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα.

Η συγκέντρωση και πορεία ήταν μια πρώτη απάντηση, ενωτική και μαζική, στη στοχοποίηση συντρόφου από τους νεοναζί τραμπούκους, οι οποίοι έκαναν καταστροφές στη μηχανή του και έγραψαν ναζιστικά συνθήματα στο σπίτι του. Δεν είναι η πρώτη φορά που στη γειτονιά μας έχουμε τέτοιου είδους «ενοχλήσεις» από τους θρασύδειλους φασίστες.

Ωστόσο, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή δολοφονική επίθεση στον φοιτητή στους Αμπελόκηπους, εκτός από τραμπουκισμούς και φθορές, οι χρυσαυγίτες δεν θα σταματήσουν τις δολοφονίες αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Μετά τον Λουκμάν και το Φύσσα, χθες παραλίγο να έχουμε τρίτο θύμα της εγκληματικής οργάνωσης. Είναι πλέον φανερό ότι θύμα τους μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε, επειδή είναι ξένος, αριστερός, αναρχικός, ομοφυλόφιλος, ή απλά και μόνο επειδή δεν τους αρέσει το ντύσιμό του, το χρώμα του, το κούρεμά του.

Η απειλή μας αφορά όλους, γι αυτό πρέπει να αντμετωπιστεί από όλους.

Με το μαζικό κίνημα που θα παλεύει ενάντια στους πλειστηριασμούς, στην εργασιακή εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τη λιτότητα, και που θα καταστήσει αδύνατη τη δράση των τραμπούκων φασιστών στις γειτονιές μας.

Με την ενωτική και συνεχή δράση όλων μας που δεν θα αφήσει καθόλου χώρο στους νεοναζί να κάνουν ανενόχλητοι τη δική τους «δράση», δηλαδή τη ναζιστική και ρατσιστική προπαγάνδα και τις εγκληματικές ενέργειες.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!

 

Ετικέτες