ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Συνάδελφοι,

Ως εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ σας στείλαμε επιστολή, στις 27-03-2020, ζητώντας την παρέμβασή σας προς τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να δοθεί η δυνατότητα άσκησης των υποχρεώσεών τους στα μέλη των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο συνάδελφος πρόεδρος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ μας ενημέρωσε (08-04-2020) ότι στις 03-04-2020 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος του είπε πως θα εξετάσει το θέμα και θα απαντήσει.

Πέρασαν ήδη 13 ημέρες και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Στο διάστημα αυτό, οργανώθηκαν παρεμβάσεις, διαβήματα διαμαρτυρίας κ.λπ. από Ομοσπονδίες και Σωματεία, στα οποία μέλη του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ έδωσαν το «παρών».

Σήμερα, Πέμπτη 16-04-2020, οργανώθηκε διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας από εκπαιδευτικά Σωματεία και την ΑΣΓΜΕ, με αίτημα τη μη προώθηση για ψήφιση, εν μέσω πανδημίας, του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Στο κάλεσμα των Σωματείων, ανταποκριθήκαμε κι εμείς, μαζί με άλλα μέλη του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. Είναι αυτονόητο ότι είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προφύλαξης, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι αστυνομικοί, όμως, επέβαλαν πρόστιμα σε δύο τουλάχιστον από τους συγκεντρωμένους: στο Γρηγόρη Καλομοίρη και στην Αφροδίτη Φράγκου, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη».

Είναι φανερό ότι η επιβολή αυτών των προστίμων εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική περιορισμού και κατάργησης της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, σε μια περίοδο που τα συνδικάτα χρειάζεται να δρουν, να ελέγχουν και να παρεμβαίνουν για να υπερασπίσουν τους εργαζομένους και να αποκρούσουν τα αντεργατικά μέτρα.

Συνάδελφοι,

Απαιτούμε, για μια ακόμη φορά, από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να παρέμβει με όλα τα μέσα που διαθέτει για να κατοχυρώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Είναι αυτονόητο, τέλος, ότι η ΑΔΕΔΥ οφείλει να απαιτήσει την ακύρωση όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί, κατά την άσκηση τόσο των συνδικαλιστικών όσο και των εργασιακών – επαγγελματικών καθηκόντων.

Τα μέλη του ΜΕΤΑ στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

Νίκος Καλόγηρος

Γρηγόρης Καλομοίρης

Μάριος Κρητικός

Γιώργος Χαρίσης

Ετικέτες