Εκδήλωση ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ελλάδας πραγματοποιεί την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο Άνθιμος προσπαθώντας να κλέψει λίγη από τη δόξα της ρατσιστικής υστερίας που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Στη πρόσκληση της εκδήλωσης ο Άνθιμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ισλαμοποίησης συγχέοντας άσχετα μεταξύ τους πράγματα, το μάθημα της θρησκειολογίας, την κατεύθυνση Ισλαμικών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με τους πρόσφυγες από τη Συρία που θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη.

Με αφορμή αυτή την σκοταδιστική παρέμβαση η Λαϊκή Ενότητα «ενημερώνει» τον κ. Άνθιμο ότι η μόνη μετατροπή που εξελίσσεται στη χώρα είναι αυτή της μετατροπής της σε αποικία χρέους, με ειδικές οικονομικές ζώνες όπως προτείνουν για το Κιλκίς, με σύνορα να ανοίγουν και να κλείνουν κατά το δοκούν της Γερμανίας, με μισθούς πείνας, ανεργία και βάρβαρη δημοσιονομική επιτήρηση που διαλύει το όποιο κράτος πρόνοιας. Αυτά βέβαια τα σχέδια δεν εξυφαίνονται σε κάποια «σκοτεινά ισλαμικά κέντρα» αλλά στην Ευρώπη «του φωτός» και υποστηρίζονται από Έλληνες όπως ο Άνθιμος, πρωτοστάτης μαζί με το νεοφιλεύθερο ελληνικό λόμπι του «Μένουμε Ευρώπη».

Η Λαϊκή Ενότητα πιστεύει ότι δεν έχουν το θεό τους, όσοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα, από τα αδιέξοδα για μία ολόκληρη γενιά, για μία ολόκληρη χώρα μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια του Ευρώ και του Μνημονίου και αφού σθεναρά υποστηρίξουν κάθε μορφή αντίδρασης απέναντι στις προσπάθειες αντίστασης του λαού, να προσπαθούν να εκθρέψουν και να εκμαυλίσουν τον ρατσισμό και τη μαύρη αντίδραση, ζητώντας ως «ορθόδοξοι τζιχαντιστές» τις παρεμβάσεις στο πρόγραμμα σπουδών των πανεπιστημίων και την απαγόρευση της επιστημονικής διδασκαλίας των Ισλαμικών Σπουδών,  ζητώντας ακόμα περισσότερους νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο, ακόμα περισσότερες σκοταδιστικές θεωρίες για να εξηγήσουμε την κακή μας μοίρα, αρκεί να μην ακουμπάμε τα ιερά θέσφατα της Ευρώπης, της ασυδοσίας των εταιρειών και τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Μόνη λύση για το προσφυγικό ζήτημα είναι το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που οδηγούν τους ανθρώπους στην προσφυγιά και στη μετανάστευση και εκπορεύονται από τις χώρες «του φωτός», η διασφάλιση μέσω διεθνών συμφωνιών ασφαλούς διέλευσης των προσφύγων προς την Ευρώπη, κόντρα στις κατευθύνσεις της ανθρωποκτόνου συντηρητικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνη λύση για τους εργαζόμενους, για τη νεολαία είναι να κατανοήσουν το πραγματικό πρόβλημα, είναι η αντίσταση απέναντι σε όσα απεργάζεται το διευθυντήριο της ΕΕ και υλοποιούν κυβερνήσεις και ελληνικό κεφάλαιο. Απάντηση στην υποτακτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι η παλινόρθωση, ούτε του σκοταδισμού, ούτε του πολιτικού κατεστημένου είναι η προοδευτική πορεία ανατροπής από τα μνημόνια και το ευρώ με μία πολιτική που θα διασφαλίζει την λαϊκή κυριαρχία, την αξιοπρεπή δουλειά και διαβίωση, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.