Η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή των ΛΑΕ Μεσσηνίας, Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Σωματείου συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου κ.ά. Οι καινούργιες συμμετοχές ήταν αυτές της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Πελοποννήσου, του Σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, μίλησαν οι Κώστας Ηλιόπουλος, πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Δημήτρης Τσιλίκης , πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο Κυριάκος, Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος Σωματείου συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου, καθώς και ο Γιώργος Καννέλης , ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η πορεία που ακολούθησε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, συνοδεύτηκε απο συνθήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, του Ασφαλιστικού, των Κόκκινων Δανείων, της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά.
Πραγματοποιήθηκαν και άλλες τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις  με ιδιαίτερη μαζικότητα αυτής της των μαθητών. Οι μαθητές, με αφετηρία το Δημαρχείο διαδήλωσαν μέσα στην πόλη , διαμαρτυρόμενοι για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Να σημειωθεί πώς είναι η δεύτερη μαζική πορεία μαθητών στην Καλαμάτα μέσα σε δέκα μέρες, στοιχείο που δείχνει τη δυναμική του μαθητικού κινήματος.

Στην ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία της 23ης Μαρτίου και στην πορεία που ακολούθησε, συμμετείχε και ο νεοσύστατος αγροκτηνοτροφικός σύλλογος της Μεσσήνης. Οι αγρότες έδωσαν τον διαφορετικό τόνο με τη δυναμική τους παρουσία πάνω στα τρακτέρ τους. Απηύθυνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Δουρούμης, που κάλεσε σε δυναμικό κοινό αγώνα τους εργάτες και τους αγρότες, ενάντια στα μέτρα που ξεκληρίζουν την κοινωνία και την αγροτιά. Η πορεία τους είχε τελικό προορισμό τη ΔΕΗ, όπου  πήγαν στα γραφεία των διευθυντών της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ και  διαμαρτυρήθηκαν για το καινούργιο κύμα διακοπής της ηλεκτροδότησης στα φτωχά νοικοκυριά και προειδοποίησαν για έντονες αντιδράσεις και καταστάσεις, εφόσον οι διακοπές συνεχιστούν.

Τέλος και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας προέβη σε απεργιακή κινητοποίηση κάτω από τα γραφεία της με μικρότερη συμμετοχή.