Μετά από μία τρίμηνη κινητοποίηση του σωματείου του Αγίου Σάββα και άλλων σωματείων στην υγεία, αλλά και σωματείων εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων έγινε την Πέμπτη 18 Μάρτη διαδήλωση, από τον Άγιο Σάββα στο υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας να μην απολυθεί ο Κώστας Καταραχιάς, αλλά και προσλήψεις και μονιμοποιήσεις προσωπικού και όχι απολύσεις.

Ο Κώστας Καταραχιάς στοχοποιήθηκε από τη διοίκηση του Αγίου Σάββα επειδή υπερασπίστηκε με το σωματείο του συναδέλφισσες και συναδέλφους του γιατρούς και εργαζόμενες-ους, τους οποίους καλούσε η διοίκηση του νοσοκομείου σε απολογία γιατί κόλλησαν κόβιντ και δεν τηρούσαν τα υγειονομικά  μέτρα που έπρεπε!!!

Έτσι με μία πρωτοφανή απόφαση «γραμμένη στο πόδι» τον μετακίνησαν από το ακτινολογικό του Αγίου Σάββα, στη ΜΕΘ(!) του ΣΩΤΗΡΙΑ και κατόπιν, διέκοψαν τη σύμβασή του. Πρόκειται για το μόνο επικουρικό γιατρό σε όλη τη χώρα που, αντί να παρατείνουν τη σύμβαση του ως τις 31 Οκτώβρη, τον απολύουν εκδικητικά σε λίγες ημέρες… Το μόνο «έγκλημά του» είναι ότι δουλεύει ως  συμβασιούχος επικουρικός ακτινολόγος εδώ και πέντε χρόνια και ότι είναι μαχητικός συνδικαλιστής και πρόεδρος του σωματείου εδώ και 8 χρόνια. Πρόκειται για το αποκορύφωμα των διώξεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στους μαχόμενους υγειονομικούς, μετά την εισαγγελική δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ,  Αφροδίτης Ρέτζιου, της προέδρου της, ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου και τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον άλλων υγειονομικών.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο καθένας υγειονομικός είναι υπερπολύτιμος στα νοσοκομεία, στη μάχη ενάντια στην πανδημία η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με δεκάδες διασωληνωμένους να περιμένουν μία θέση σε ΜΕΘ, με ελλείψεις συσκευών υψηλής χορήγησης οξυγόνου, ακόμα και με έλλειψη φορητών αναπνευστήρων.

Η θωράκιση του ΕΣΥ που μας έλεγαν οι κυβερνητικοί εδώ και ένα χρόνο είναι μόνο λόγια και ψέματα :Ο Καταραχιάς απολύεται την ώρα που μπροστά μας ξετυλίγεται μία τραγωδία ίσως χειρότερη ακόμα και από αυτή του Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Για τη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ, σύμφωνα με την  κυβέρνηση φταίνε τα πάρτι και οι διαδηλωτές, αλλά δεν φταίει η άθλια πολιτική της στην περίθαλψη και την πρόληψη, δεν φταίει  η ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς, όπου πολλαπλασιάζεται η ασθένεια, χωρίς κανένα έλεγχο από τον ΕΟΔΥ και την επιθεώρηση εργασίας. Παρά την τραγική υγειονομική κρίση οι διοικήσεις των νοσοκομείων και το υπουργείο Υγείας ασκούν εκβιασμούς και τρομοκρατία ενάντια σε όσες κι όσους αντιδρούν και παλεύουν διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις, εξοπλισμό των νοσοκομείων και πραγματική  επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, υπερασπίζοντας τους εξαντλημένους από την εντατικοποίηση υγειονομικούς.

 Η μαχητική συγκέντρωση  των σωματείων του Αγίου Σάββα, Αγία Όλγα, Γεννηματάς,  Ασκληπιείο, Αμαλία Φλέμινγκ κ.ά. εκπρόσωπων από την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ και την ΠΟΕΔΗΝ και με δεκάδες συμπαραστάτριες & συμπαραστάτες έξω από το υπουργείο Υγείας είχε στόχο τη συνάντηση με τα στελέχη του υπουργείου Υγείας για να ανακαλέσουν την απαράδεκτη απόλυση του Κώστα Καταραχιά. Για άλλη μία φορά όμως κρύφτηκαν και δεν δέχτηκαν να συναντηθούν με αντιπροσωπεία των σωματείων. Η μάχη αυτή δεν έχει τελειώσει. Η απόλυσή του Κώστα Καταραχιά μας αφορά όλες κι όλους, γιατί σκοπεύει όλο το μαχόμενο συνδικαλισμό. Χρειαζόμαστε μία άμεση, μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας να μην απολυθεί ο Κώστας Καταραχιάς, να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και συμβασιούχος!

* Γιατρός, Ενωτικό ΚΙνημα για την Ανατροπή σε ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ

Ετικέτες