Καταγγέλλουμε την παγερή αδιαφορία που ουσιαστικά δείχνει ξανά η Διοίκηση του ΓΝ.Ζακύνθου για την ομαλή λειτουργία των χειρουργείων που αυτή τη φορά έχει προκαλέσει η τραγική έλλειψη γιατρών στο αναισθησιολογικό τμήμα.

Είχαμε από τριμήνου επισημάνει την επικίνδυνη  κατάσταση, όταν είχαν μείνει μόνο δύο αναισθησιολόγοι, έτσι που τα τακτικά χειρουργεία να μη μπορούν να γίνονται ομαλά αλλά και για τα έκτακτα περιστατικά να προκύπτουν συχνά μεγάλες καθυστερήσεις.

Απαιτήσαμε την διεκπαιρέωση της από τετραμήνου διαδικασία κρίσης για τον νέο αναισθησιολόγο, αλλά αυτή καθυστερεί ανεξήγητα.

Απαιτήσαμε την άμεση μετακίνηση ιατρού από άλλο νοσοκομείο (όπως έγινε πέρυσι προκειμένου να τιμωρηθούν δικοί μας ιατροί) αλλά απάντηση δεν πήραμε.

Απαιτήσαμε την προκήρυξη άλλης θέσης αναισθησιολόγου και την πρόσληψη επικουρικού ιατρού, αλλά και εδώ εισπράξαμε σιγή.

Την προηγούμενη εβδομάδα και αφού μείναμε με έναν αναισθησιολόγο ο Χειρουργικός Τομέας ζήτησε από τη Διοίκηση απόφαση για το αν θα πρέπει να χειρουργούνται τα τακτικά περιστατικά επειδή καθόλου δεν αποκλείεται παράλληλα να χρειαστεί επείγουσα αναισθησία ένας άλλος ασθενής προκειμένου να σωθεί η ζωή του. Η  άμεση  γνωμοδοτική εισήγηση του Χειρουργικού Τομέα ήταν ότι με έναν αναισθησιολόγο δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικά – προγραμματισμένα περιστατικά. Η απόφαση  όμως είναι αναμφίβολα της Διοίκησης, παρά την καλή μας πρόθεση να βοηθήσουμε.

Είναι επίσης γεγονός ότι έλαμψε δια της απουσίας του ο Δ/ντής  της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος αποφεύγοντας να αναλάβει τις ευθύνες του, δίνει προφορικές μόνο εντολές, περί αναστολής των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων.

Γιατί άραγε? Τι είναι αυτό που φοβάται?

Τρεις ημέρες μετά η Διοίκηση κοινοποιεί σε όλους τους ιατρούς την άποψη του γνωμοδοτικού οργάνου που αποτελεί ο Χειρουργικός Τομέας, χωρίς απόφασή της και χωρίς καν να διευκρινίζει αν συμφωνεί η διαφωνεί  με την άποψη αυτή.

Απαιτούμε από την Διοίκηση να αναλάβει επιτέλους για μια φορά τις ευθύνες της και όχι συνεχώς να της μεταθέτει όχι χωρίς συνέπειες στους λειτουργούς της υγείας.   

Ας θυμίσουμε ότι με παρόμοιες ασαφείς και διφορούμενες  αιτιάσεις , είχε και στο παρελθόν επιχειρηθεί να «φορτωθεί» η ευθύνη της αναστολής των χειρουργείων σε γιατρούς  η επιστημονικά όργανα, χωρίς όμως ποτέ να γίνει καθαρό ότι η συγκεκριμένη Διοικητική πράξη είναι δουλειά της  Διοίκησης και όχι του Επιστημονικού οργάνου που την εισηγείται.

Επιτέλους τη θέλουν? Να μας παγιδεύσουν? Να υπεκφύγουν ευθυνών? Θέλουν να λειτουργήσουν ομαλά και αποτελεσματικά τα χειρουργεία στην Ζάκυνθο?

Καλούμε την Διοίκηση να μετακινήσει «από χθες κιόλας» αναισθησιολόγο από άλλο νοσοκομείο για λίγο διάστημα, νατελειώσει επιτέλους την κρίση για την θέση αναισθησιολόγου, να διορίσει επικουρικό ιατρό και να προκηρύξει την άλλη «ορφανή» θέση του αναισθησιολόγου

Ετικέτες