Μέλη της Λαϊκής Ενότητας και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό, έκαναν χθες (4/4) συμβολική κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη, σηματοδοτώντας την αντίθεσή τους στην έναρξη εφαρμογής από την ελληνική κυβέρνηση της επονείδιστης συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και τις απελάσεις προσφύγων στη γειτονική χώρα.

Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε. και της ΚΑΡ πραγματοποίησε επίσκεψη στα κρατητήρια, όπου πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται με εντολή διοικητικής απέλασης για διάστημα έως και 18 μηνών, κάτω από συνθήκες που είναι δυσμενέστερες και από αυτές των φυλακών. Ανάμεσα στους κρατούμενους περιλαμβάνονται Αφγανοί, Ιρακινοί, Ιρανοί, Σομαλοί, αλλά και ανήλικοι, όπως διαπιστώθηκε από την ημερομηνία γέννησής τους. Αρκετοί από τους κρατούμενους έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους και παρόλα αυτά συνεχίζουν να κρατούνται.

Η Λαϊκή Ενότητα θα εξακολουθήσει να παλεύει ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των πολέμων και της ακραίας φτωχοποίησης που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, ενώ παράλληλα θα αγωνίζεται ενάντια στα κλειστά σύνορα της Ευρώπης – Φρούριο που μεταβάλλουν τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών, διεκδικώντας ανοιχτές, ανθρώπινες και αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.