Με αφορμή την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών ΠΕ και της Αριστερής Ριζοσπαστικής Ενότητας για το νεοφιλελευθερισμό στη δημόσια παιδεία, που θα γίνει την Τρίτη 28 Νοέμβρη στο ΤΕΕ (εδώ περισσότερα), η Σάσα Χασάπη, από την ΑΡΕΝ, εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μιλά στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen κάθε Σάββατο (12.00-13.00).

Όπως επισημαίνει, υπάρχουν εκθέσεις του ΟΑΣΑ, του ΣΕΒ και των σχολαρχών (των εργοδοτών στα ιδιωτικά σχολεία), οι οποίες συγκλίνουν σε ένα πράγμα: στο σχολείο – επιχείρηση, δηλαδή στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης προς χάριν των αναγκών του κεφαλαίου, στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών στο σύνολό τους και στην «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, με το διευθυντή μάνατζερ να ψάχνει «χορηγίες» ή να απολύει εκπαιδευτικούς.

Ακούστε αναλυτικά στο οπτικοκοποιημένο απόσπασπα τι είπε αναλυτικότερα, στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», η Σάσα Χασάπη. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 25-11-17.

   

Ετικέτες