Συνεχόμενες εργατικές κινητοποιήσεις από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στις απολύσεις, τη διάλυση της δημόσιας Υγείας και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Μπροστά στην επιθετικότητα της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά (που στέλνει στον πάτο του Αιγαίου μετανάστες και σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές όπως ο Π. Αντωνόπουλος), απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία που μαστίζεται από την ανεργία, οι εργατικές αντιστάσεις επιμένουν. Παράγοντας-που σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά αδιέξοδα και τις νέες πιέσεις των δανειστών-παρατείνουν την πολιτική κρίση και ενισχύουν τις πιθανότητες για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. 

Από νωρίς το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, εκατοντάδες σχολικοί φύλακες βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μαζί με συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σε 2 μήνες, η περίοδος της διαθεσιμότητάς τελειώνει και η πλειοψηφία τους θα απολυθεί. Για άλλη μια φορά η απάντηση του Μητσοτάκη ήταν να περικυκλώσει τους συγκεντρωμένους με τα ΜΑΤ, ώστε να μην κλείσουν το δρόμο. 

Το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε πανυγειονομικό συλλαλητήριο με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ, που διαλύει την Π.Φ.Υ. και αναμένεται να φέρει νέες απολύσεις στο Δημόσιο και αύξηση των δαπανών περίθαλψης για τα λαϊκά στρώματα, αλλά και νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες της Υγείας. 

Λίγο αργότερα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Χαλκοκονδύλη και πορεία προς τη βουλή προχώρησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την πώληση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), βασικό τμήμα μιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας όπως η ΔΕΗ. 

Σε όλες τις σημερινές κινητοποιήσεις, παραβρέθηκαν πολλά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαχητικότητα, ο συντονισμός και η κλιμάκωση όλων αυτών των επιμέρους κλαδικών αγώνων, η υιοθέτηση των αιτημάτων τους (Όχι στις απολύσεις-Δημόσια Υγεία για όλους-Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου) από κάθε σωματείο, επιτροπή αγώνα κατοίκων και φυσικά την Αριστερά, μπορεί να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του κοινωνικού και πολιτικού μετώπου της αντίστασης στην αντεργατική λαίλαπα του Σαμαρά, που με τους αγώνες του και μια κυβέρνηση της Αριστεράς, θα τα διεκδικήσει "όλα πίσω"!

Διαδικασία που απαιτεί την υλοποίηση ενός άμεσου καθήκοντος: την ταχύτερη δυνατή ανατροπή της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. 


Ετικέτες