Όχι στις πολιτικές εξαθλίωσης διαρκείας για όλους μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ συνεχίζει επάξια σε όλα τις ίδιες πολιτικές με αυτές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ από τη μια φτωχοποιεί, εξαθλιώνει, στέλνει στην ανεργία και ετοιμάζει νέα φορολεηλασία για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενώ για τους πρόσφυγες ετοιμάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης για ένα προσφυγικό κύμα που οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, που κάνουν οι σύμμαχοι της Ελλάδας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, δημιούργησαν. Ένα τέτοιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ετοιμάζει η κυβέρνηση στην περιοχή του Σχιστού, πιστή στη θέληση και τις προτροπές της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση εμφανίστηκαν και οι περίφημες επιτροπές κατοίκων Πειραιώς, επιτροπές οργανωμένες, υποστηριζόμενες και καθοδηγούμενες απευθείας από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι εντυπωσιακό πως αυτές οι επιτροπές κατοίκων δεν βρήκαν τίποτα να πούνε για όλα όσα τόσο καιρό υποβαθμίζουν την περιοχή μας και μόνο τώρα εμφανίστηκαν για να κραυγάσουν και να χύσουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους μίσος.

Ακόμα περισσότερο είναι αδιανόητο οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι νεοναζί δολοφόνοι της Χ.Α., οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή να αλωνίζουν και να προκαλούν με τέτοιες ρατσιστικές και προκλητικές εκδηλώσεις.

Καλούμε το λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να μην τσιμπήσει και να μην παρασυρθεί στα φασιστικά κελεύσματα της Χ.Α. Καλούμε τον κόσμο των γειτονιών του Πειραιά που ξέρουν πολύ καλά από προσφυγιά και μετανάστευση να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους  πρόσφυγες  και να αγωνιστούν ενάντια στο φασισμό και τους πολέμους που θρέφουν και γεννούν το ρατσισμό και την προσφυγιά. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και εξαθλίωση διαρκείας για όλους μας.