Η  κυβέρνηση αυτή πλασάρει (όχι χωρίς επιτυχία πρέπει να πούμε) ότι, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αυτή προσπαθεί να ανατάξει το δημόσιο σύστημα υγείας και σίγουρα δεν διακατέχεται από την αυταρχική αντίληψη των προκατόχων της. Παραμύθια!

Ούτε οι Σαμαροβενιζέλοι και ο Άδωνις δεν είχαν τέτοια πολιτική κατεδάφισης του ΕΣΥ και αλαζονική συμπεριφορά όσο η παρούσα κυβέρνηση. Κι από δίπλα τα συριζαίικα συνδικαλιστικά παπαγαλάκια να στηρίζουν την κυβέρνησή τους, συκοφαντώντας και λοιδορώντας καθέναν που ασκεί κριτική, ιδιαίτερα όταν  προέρχεται από το χώρο της μετωπικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του Ασκληπιείου αντί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, επιδιώκουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους. Εκεί εντάσσεται η προσπάθεια εκφοβισμού και οι απειλές που δέχτηκε από τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Όλγα Ιορδανίδου, ο Αντώνης Καραβάς, συνδικαλιστής γιατρός στο Νοσοκομείο μας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΜΕΤΑ και πρώην μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, για να τον αποτρέψουν να αναφερθεί στα προβλήματα του νοσοκομείου, σε προγραμματισμένη συνέντευξη στον «Αθήνα 98.4».

Μετά από λίγες ημέρες, ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αντιμετώπισε με περιφρόνηση, και τη συνοδεία αστυνομικής προστασίας, το κλιμάκιο των συνδικαλιστών από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ, που απαιτούσαν εξηγήσεις για το τι θα κάνει η κυβέρνηση με τους Επικουρικούς μας συναδέλφους.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ SOS!!!

Το Ασκληπιείο Βούλας, παρότι εξυπηρετεί 1,5 εκατ. κατοίκους στα Νότια προάστια, έχει καθημερινή ορθοπεδική εφημερία και κάθε 4η ημέρα γενική εφημερία, διαρκώς υποβαθμίζεται.

 Εδώ και είκοσι ημέρες το Νοσοκομείο δεν έχει Αξονικό Τομογράφο, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς μας να διακομίζονται για να εξεταστούν σε άλλα νοσοκομεία με ό,τι σημαίνει αυτό για την ταλαιπωρία που υφίστανται, αλλά και για την ασφάλειά τους. Μιλάμε για έγκλημα εκ προμελέτης: παρότι οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι ο αξονικός έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο ζωής του από το 2015, παρότι έχει εμφανίσει επανειλημμένες βλάβες, παραδέχονται σήμερα και οι ίδιοι ότι... «ολιγώρησαν»! 

Ο χαλασμένος Αξονικός Τομογράφος είναι το αποκορύφωμα της εγκατάλειψης σε ένα Νοσοκομείο υπό κατάρρευση. Οι ελλείψεις σε υλικό, φάρμακα, υποδομές είναι τραγικές. Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο για τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά κλείνει μετά τις 8μμ στη γενική εφημερία, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο Ψηφιακός Αγγειογράφος δεν λειτουργεί για τον ίδιο λόγο. Τα εργαστήρια υπολειτουργούν, καθώς λείπουν βασικά αντιδραστήρια. Στα Χειρουργεία, ο κεντρικός κλιματισμός δεν λειτουργεί σωστά στις 5 από τις 11 αίθουσες, με αποτέλεσμα το προσωπικό να υποφέρει από τη ζέστη, ή να παγώνει. Δεν έχουμε ηλεκτρολόγους (παρά μόνο έναν), υδραυλικούς (επίσης έχει απομείνει ένας, λίγο πριν τη σύνταξη) και λοιπό τεχνικό προσωπικό. 

Στο Ασκληπιείο Βούλας ΔΕΝ υπάρχει Πνευμονολόγος, Γυναικολόγος, Αιματολόγος, Νευρολόγος και άλλες βασικές ειδικότητες για τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Έχουμε 346 κενές θέσεις προσωπικού και 33 μόλις διορισμούς μόνιμων συναδέλφων την τελευταία τριετία! Στην πραγματικότητα, καθένας από εμάς εργάζεται για δύο, ή για τρεις. Οι βάρδιες στα τμήματα και στις κλινικές γίνονται με προσωπικό ασφαλείας, οι άδειες δίνονται με εξαιρετική δυσκολία, στο νοσηλευτικό προσωπικό χρωστάνε πάνω από 6.000 μέρες ρεπό! Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι επικουρικοί, που μαζί στηρίζουμε το Νοσοκομείο, είναι υπό απόλυση με τη νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου...

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του Ασκληπιείου Βούλας με μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού και Διοικητικού προσωπικού, με επαρκή κονδύλια για τα αναλώσιμα, με αντικατάσταση των παλιών με νέα, σύγχρονα μηχανήματα από τον ΚΡΑΤΙΚΟ προϋπολογισμό. Γιατί τα λεφτά του λαού μας, τα λεφτά των ασθενών μας και τα δικά μας, τα τεράστια ποσά που πληρώνουμε μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέφουν σ’ εμάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στα Νότια προάστια να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ: 

Για να γίνουν μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και να μην απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ Επικουρικός ή Συμβασιούχος συνάδελφός μας. 

Για την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων  υπηρεσιών υγείας στο Ασκληπιείο Βούλας.

Είναι διεκδικήσεις αυτονόητες, τις οποίες κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυσσε και τώρα, ως μνημονιακή κυβέρνηση, τις κουρελιάζει, υποβαθμίζοντας το νοσοκομείο και προχωρώντας σε έμμεση ιδιωτικοποίηση του Ασκληπιείου, κατά τα συμφέροντα και τις ορέξεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Σας καλούμε να στηρίξετε όλες και όλοι τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 28 Ιούνη 2018, 11πμ.

Μόνο οι ενωτικοί αγώνες μπορούν να σώσουν το Ασκληπιείο!

*Η Δέσποινα Τοσονίδου είναι Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ

Ετικέτες