Αρκετοί αλληλέγγυοι/ες, βρέθηκαν χθες (15/2) στην πύλη του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί.

Με αφορμή την καμπάνια που διοργανώνει ευρύτερος συντονισμός αντιρατσιστικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και δομών αλληλεγγύης, και θα κορυφωθεί στις 18 Μάρτη με την μεγάλη αντιρατσιστική πορεία στην Ομόνοια, οι αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες παρευρέθηκαν εκεί σε μια κίνηση στήριξης των αιτημάτων των προσφύγων και καταγγελίας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής ΕΕ - κυβέρνησης.

Αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων που καλούσαν στη συγκέντρωση (ανάμεσά τους εκπρόσωποι της ΛΑΕ, του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της ΑΔΕΔΥ) μετά από διαπραγμάτευση που διήρκησε αρκετή ώρα μπήκε στο χώρο που διαμένουν οι πρόσφυγες και μοίρασε πολύγλωσσα κείμενα.

Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζοντας θετικά την κίνηση, μετέφεραν στην αντιπροσωπεία προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν , όπως την έλλειψη ζεστού νερού, και τον φόβο τους για πιθανή απέλαση. Υπενθυμίζουμε ότι πριν 10 μέρες, οι πρόσφυγες που διαμένουν στο Ελληνικό είχαν πραγματοποιήσει τριήμερη κινητοποίηση με αιτήματα μερικά βασικά τους προβλήματα, και ο Υπουργός Μετανάστευσης σε επίσκεψή του, το μόνο που είχε να πει ήταν "αν δεν σας αρέσει είστε ελεύθεροι να φύγετε".

Η κινητοποίηση στο Ελληνικό ήταν το πρώτο από μία σειρά συγκεντρώσεων σε στρατόπεδα και χώρους κράτησης προσφύγων και μεταναστών/τριών που θα διοργανωθούν στα πλαίσια της αντιρατσιστικής καμπάνιας για της 18 Μάρτη.

Ετικέτες