Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους αλλά και διεκδίκησης για το δικαίωμα ντόπιων, μεταναστών και προσφυγόπουλων στη μόρφωση, στην αξιοπρέπεια, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και ανεργία, πραγματοποιήθηκε το πρωί (21/1/2017), στο Πέραμα στην πλατεία Ηρώων, με πρωτοβουλία συνδικάτων του Πειραιά.

Πάνω από 1500 εργαζόμενοι και νεολαία της περιοχής άνοιξαν διάπλατα την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, αλλά και όλα τα αντίστοιχα σχολεία του Πειραιά. Με αγωνιστικό παλμό το παρών έδωσαν σωματεία και ενώσεις των εκπαιδευτικών (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος «Ν Πλουμπίδης», η ΔΟΕ, Σαλαμίνας, Πειραιά «Πρόοδος», Α” Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Νίκαιας, Αργοσαρωνικού), ενώσεις Γονέων (Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, Νίκαιας κλπ), μαθητές-μαθητικές συλλόγικότητες, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι δήμαρχοι Περάματος και Κερατσινίου, Δημοτικές κινήσεις («Άλλος Δρόμος» Κερατσινίου-Δραπετσώνας, «Κόντρα στο Ρεύμα» Νίκαιας-Ρέντη, συνδικάτα εργαζόμενων, αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές συλλογικότητες (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» – ΚΕΕΡΦΑ – Ορμα), οργανώσεις της αριστεράς (Λαϊκή Ενότητα, ΕΕΚ, ΚΚΕ μλ, Ανταρσυα), το στέκι «Ρεσάλτο».

Ο πραγματικός αντίπαλος μας δεν είναι οι οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών, όπως προσπαθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εμφανίσουν, επιδιώκοντας να ποτίσουν με το ρατσιστικό τους δηλητήριο τους απλούς ανθρώπους, αλλά οι πολιτικές λιτότητας, κάνοντας -εν τέλει- πλάτες στο σύστημα. Διεκδικούμε ισότιμη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία, με τη δημιουργία αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας εντός πόλεων για όλους τους πρόσφυγες. Με πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης για όλους, ντόπιους, μετανάστες και πρόσφυγες. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους δασκάλους μας, τους γονείς και τους μαθητές, τόσο απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται όσο και στον αγώνα που δίνουν απέναντι στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη φασιστική απειλή. Βεβαίως και στον αγώνα που δίνουν να κρατήσουν καθημερινά τα σχολεία μας όρθια, όλο αυτό το διάστημα των πολιτικών λιτότητας και του μνημονίου. Η σημερινή διαδήλωση ήταν μόνο ένα μέρος του συνολικού αγώνα. Θεωρούμε πολύ ενθαρρυντική τη στάση του συνόλου του κινήματος και της αριστεράς που κατέβηκε ενωτικά στο δρόμο, σε μια διαδήλωση με κοινά αιτήματα. Η ισχύς είναι και θα είναι πάντα εν τη ενώσει. Όλοι και όλες να συμμετάσχουμε ενεργά στον αγώνα για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή, να μην επιτρέψουμε στους φασίστες να ξανασηκώσουν κεφάλι! 

Tο επόμενο μας ραντεβού είναι το Σάββατο 28 Γενάρη στις 4 μ.μ.στη Ρηγίλλης για να ακυρώσουμε τις εθνικιστικές φιέστες της Χρυσής Αυγής.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας! Δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά!

 

 



 

Ετικέτες