Με νέο έγγραφο του στις 17/11/2017 ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξης ξαναχτυπά! Καλεί τους εργαζόμενους να εργαστούν τα σαββατοκύριακα μέχρι και τις 17/12/2017, με πρόφαση εμβόλιμες πληρωμές συντάξεων, που θα πραγματοποιηθούν μετά το «ξεμπλοκάρισμα» των συντάξεων λόγω θανάτου και διαδοχικής ασφάλισης.

Για άλλη μια φορά τις δικές τους ευθύνες και ανεπάρκειες, τις ρίχνουν στους εργαζόμενους. Δεκαοχτώ μήνες μετά και ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οριστικές αποφάσεις συντάξεων λόγω θανάτου (τις οποίες πετσοκόβουν) και συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης, γιατί η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν είχαν βγάλει τις αντίστοιχες οδηγίες και εγκυκλίους για το ύψος των περικοπών.

Τώρα για να δείξουν ότι νοιάζονται για τους συνταξιούχους, η κυβέρνηση και η διοίκηση θέλουν να συμπιέσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καθιερώσουν και στο Δημόσιο την εργασία- λάστιχο, «οποτεδήποτε υπάρχει ανάγκη, για λόγους δημοσίου συμφέροντος ή για την σωτηρία της πατρίδας».

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ με το φιλότιμο μας, κρατάμε σε λειτουργία τα Ασφαλιστικά Ταμεία κόντρα στις σκοπιμότητες και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης, με σοβαρές επιβαρύνσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των περισσοτέρων από εμάς. 

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να υποχωρήσομε  στις ευαισθησίες μας για τους υποψήφιους συνταξιούχους ή για άλλη κοινωνική ομάδα και να υποχωρήσουμε στις προτροπές της διοίκησης για εργασία τα σαββατοκύριακα.

Όλες και όλοι να ακολουθήσουμε την  προτροπή των δύο ομοσπονδιών (ΠΟΠΟΚΠ & ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) και να αγνοήσουμε κάθε προσχηματική παραίνεση και εντολή του Διοικητή για εργασία τα σαββατοκύριακα. Έστω και αν βγήκε με σημαντική καθυστέρηση.

Υπενθυμίζουμε αντίστοιχο κάλεσμα σε προηγούμενη ανακοίνωση της παράταξης (13/11/2017) για μαζική ανυπακοή των συναδέλφων από εργασία τα σαββατοκύριακα με συνδικαλιστική στήριξη. Όπως επίσης αντίστοιχες προτροπές και προτάσεις στα ΔΣ της ομοσπονδίας και του συλλόγου μας, όταν ξεκίνησε η πίεση αυτή τον Οκτώβρη. 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η Διοίκηση είναι υπόλογοι για την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την περαιτέρω φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Τα συνδικάτα και οι παρατάξεις είχαμε επισημάνει τα προβλήματα για τον ΕΦΚΑ από πολύ νωρίς.

Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να προασπίσουμε τον δημόσιο και αλληλέγγυο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και να μην δώσουμε βοήθεια και άλλοθι στην κυβέρνηση και την διοίκηση, για να συνεχίσουν την χειρότερη επίθεση που γίνεται αυτή την στιγμή στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.