Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται, με τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις των Συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της Υπεράσπισης, την Τετάρτη 19 Aπριλίου η δίκη των νεοναζί του Αγίου Παντελεήμονα για την επίθεση με πέτρες, αυγά, γιαούρτια και άλλα συναφή στην ομάδα του αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Ελεύθερη Αττική” και στον επικεφαλής της Αλέκο Αλαβάνο, τον Οκτώβριο του 2010.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων, των αυτοπτών μαρτύρων κατηγορίας και των μαρτύρων υπεράσπισης. Επίσης το δικαστήριο δέχτηκε την προβολή τριών βίντεο που στοιχειοθετούν καρέ καρέ όλες τις κατηγορίες για καθέναν από τους κατηγορούμενους.

Οι Συνήγοροι Υπεράσπισης των νεοναζί επιχείρησαν να αποδείξουν με ερωτήσεις στους μάρτυρες κατηγορίας ότι η επίθεση που στοιχειοθετείται από δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες δεν ήταν απρόκλητη. Ως «πρόκληση» προσπάθησαν να εμφανίσουν συνθήματα των μελών της «Ελεύθερης Αττικής», αφού είχε ξεκινήσει η επίθεση των χρυσαυγιτών, όπως «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Ποτέ ξανά φασισμός», «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές». Την πρόκληση δεν την επιβεβαίωσαν ούτε καν οι μάρτυρες υπεράσπισης που ισχυρίστηκαν ότι ο Αλέκος Αλαβάνος και τα μέλη της «Ελεύθερης Αττικής» μπήκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα απολύτως ειρηνικά, αν και κανείς από αυτούς δεν είδε το πλήθος των αντικειμένων που εκσφενδονίστηκαν από τους κατηγορούμενους.

Ο Εισαγγελέας και η Πρόεδρος του δικαστηρίου επανειλημμένα ρώτησαν άλλο μάρτυρα υπεράσπισης γιατί το σύνθημα «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές» θεωρήσατε ότι προσβάλλει εσάς αφού δεν είστε όπως λέτε η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν πήραν συγκεκριμένη απάντηση.

Επίσης στο κενό έπεσαν οι ισχυρισμοί των συνηγόρων υπεράσπισης πως η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη, καθώς οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι είχαν ξαναεπιτεθεί σε μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην ομάδα της «Ελεύθερης Αττικής» κατά το παρελθόν.

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» καλεί σε μαζική παρουσία στο δικαστήριο την Τετάρτη 19/4 στις 9 π.μ. στο κτήριο 9, στο Δ” Μονομελές Πλημμελιοδικείο.

Η καταδίκη των χρυσαυγανακτισμένων του Αγίου Παντελεήμονα για κατηγορούμενους, όπως παραδείγματος χάριν η χρυσαυγίτισσα Θέμης Σκορδέλη, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική συμπληρώνοντας τον παζλ της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και στη δικη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται στο Εφετείο.

Προηγούμενα ρεπορτάζ για την εξέλιξη της δίκης:

https://www.kar.org.gr/2017/04/12/th-plevris-sti-diki-ton-neonazi-tou-ag...

https://www.kar.org.gr/2017/04/09/na-apetisoume-tin-katadiki-ton-chrysav...

Ετικέτες