Δεκάδες αλληλέγγυοι/ες ντόπιοι όπως και πρόσφυγες και μετανάστες/μετανάστριες συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης για να διαμαρτυρηθούν για τους 6 θανάτους προσφύγων και τις 7 απόπειρες αυτοκτονίας που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σημεία της χώρας,και έρχονται να προστεθούν στους 3 νεκρούς της Μόριας.

Ενάντια στα ψεύδη της κυβέρνησης και στις κυνικές δικαιολογίες του Μουζάλα περί «φυσικών αιτίων» και ευθυνών ξενοδόχων και ΟΤΑ( ! ) , αντιρατσιστικές οργανώσεις και δομές αλληλεγγύης όπως η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η ΚΕΕΡΦΑ,ο χώρος στέγασης City Plaza, και ο Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεναστευτικό αλλά και οργανώσεις και συλλογικότητες(ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ)  πραγματοποιήσαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Με συνθήματα όπως «Μνημόνια σημαίνει, άνθρωποι παγωμένοι», οι διαδηλωτές κατέδειξαν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ, που με την μνημονιακή πολιτική της εξαθλίωσης, τους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης οδηγεί τους ντόπιους φτωχούς και τους μετανάστες σε βέβαιο θάνατο.

Η συγκέντρωση ήταν μόνο ένας σταθμός στον αγώνα ενάντια στην κατάπτυση συνθήκη της ΕΕ – Τουρκίας, στα hot – spot, στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών και ντόπιων στην Ελλάδα. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με κατεύθυνση την μεγάλη πορεία που θα οργανωθεί λόγω της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού στις 18 Μάρτη.

Περισότερες φωτογραφίες εδώ

Ετικέτες