Στο πογκρόμ των διώξεων εργαζομένων και συνδικαλιστικών του Δημοσίου, μέσα από την άσκηση ατομικής τρομοκρατίας, πειθαρχικών και δυσμενών μετακινήσεων, επειδή επιλέγουν να υπηρετήσουν με τη στάση τους το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των πολιτών, κι όχι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των δανειστών και του κεφαλαίου, αναφέρεται μεταξύ άλλων η Κατερίνα Γιαννούλια, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, κάθε Σάββατο (12.00-13.00).

Όπως τονίζει, «στόχος, από μια κυβέρνηση που πριν υποτίθεται υπερασπιζόταν τους εργαζομένους, τα δικαιώματά τους, ήταν αντίθετοι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των οργανισμών κ.λπ., είναι να φοβηθούν οι εργαζόμενοι, και ειδικά οι νέοι, ώστε να μην “ξεπηδήξουν” καινούργιοι συνδικαλιστές. Εμείς όμως φοβόμαστε, δε θα φοβηθούμε».

«Θέλουν», συμπληρώνει, «να καταπνίξουν οποιαδήποτε συλλογική δράση και δύναμη, να χτυπήσουν το συνδικαλισμό».

Με αφορμή την «προτροπή» της διοίκησης του ΕΦΚΑ να δουλέψουν οι εργαζόμενοι και τα Σαββατοκύριακα (σ.σ:. καταργώντας ουσιαστικά τις αργίες αυτές και στο δημόσιο τομέα) προκειμένου να εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις, επισημαίνει πως το Δημόσιο πλέον εξισώνεται σε εργασιακές συνθήκες και με τον ιδιωτικό τομέα, που ξεκινά από την κατάργηση αργιών μέχρι την εργασιακή ομηρία και την απληρωσιά, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με τους επικουρικούς στα νοσοκομεία.

Ακούστε αναλυτικά στο οπτικοποιημένο ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» τι λέει αναλυτικά η Κατερίνα Γιαννούλια. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 25-11-17.

Ετικέτες