Σε μαζικότατες συνελεύσεις, οι καθηγητές έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στις πολιτικές κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου και των ζωών τους.

Σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης 14/5 γίνονται οι γενικές συνελεύσεις των κατα τόπους ΕΛΜΕ, στις οποίες συμμετέχει η μεγάλη πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μελών τους. Τα ποσοστά υπερ της απεργίας την ημέρα έναρξης των πανελλαδικών (17/5) είναι συντριπτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές ΕΛΜΕ, ο αριθμός των καθηγητών που πήραν μέρος στη διαδικασίες του σωματείου τους, ξεπέρασε αυτούς που προσήλθαν στις αντίστοιχες εκλογές.

Παρά την επιστράτευση, μεγάλο κομμάτι του κλάδου είναι αποφασισμένο να πάει τη σύγκρουση μέχρι τέλους και να απεργήσει κανονικά, αγνοώντας την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας και των μνημονιακών ΜΜΕ. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Χωρίς ίχνος δισταγμού το εργατικό κίνημα και οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να σταθούν μαχητικά και χωρίς ταλαντεύσεις δίπλα στους καθηγητές, παίρνοντας όλα τα οργανωτικά και πολιτικά μέτρα για την ακύρωση της επίταξης, την περιφρούρηση της απεργίας και την επιτυχία των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται. Ο Σαμαράς απείλησε από το βήμα του ΣΕΒ να "βάλει τέλος στην κυριαρχία των συντεχνιών με τη συναίνεση της κοινωνίας". Ας τον ξυπνήσουμε από το όνειρο στο οποίο ζει και ας του αποδείξουμε ότι οι μισθωτοί, οι άνεργοι, η νεολαία, η κοινωνική πλειοψηφία που υποφέρει από τις αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρνησής του, θα στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα των καθηγητών, ως ένα σημαντικό βήμα για το δικό του τέλος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ πανελλαδικά, εδώ:

http://www.alfavita.gr

Ετικέτες