ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ  βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, επειδή δεν τους κατατίθενται τα δεδουλευμένα δύο μηνών, παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στη συνάντηση Υπουργείου Μεταφορών, Διοίκησης ΟΑΣΘ, Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ,  τον Αύγουστο.

     Χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ σαν μπαλάκι του πιγκ-πογκ, η μεν Διοίκηση του ΟΑΣΘ συνεχίζει να τους αφήνει απλήρωτους, και καταφεύγει και σε αντεργατικές ενέργειες καταθέτοντας αίτημα ασφαλιστικών μέτρων για να κηρυχθεί η επίσχεση εργασίας παράνομη και καταχρηστική, το δε Υπ. Μεταφορών, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα δώσει προκαταβολή δύο μηνών των αντισταθμιστικών εισφορών προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, δεν τις κατέθεσε μέχρι σήμερα.

     Σαν να μην έφταναν αυτά, σήμερα  είχαμε και την κατάπτυστη δήλωση του δημάρχου της πόλης Γ. Μπουτάρη, ο οποίος ζητά από την κυβέρνηση να κάνει επιστράτευση, συνοδεύοντας το αντιδημοκρατικό αίτημά του, που θυμίζει άλλες εποχές,  με τη «διαπίστωση» ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έχουν «λίπος» και μπορούν να φάνε απ αυτό.

     Η Λαϊκή Ενότητα, καλεί τον Υπ. Μεταφορών κ. Σπίρτζη να απαντήσει άμεσα:

  • Γιατί δεν τήρησε τη συμφωνία που έγινε προ ολίγων ημερών, και δεν κατέθεσε την προκαταβολή των αντισταθμιστικών οφειλών, όπως είχε δεσμευτεί, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να σταματήσει η δική τους ταλαιπωρία, αλλά και η ταλαιπωρία των χειμαζόμενων συμπολιτών μας που δεν έχουν συγκοινωνίες;
  • Θα κάνει επιτέλους έλεγχο στα οικονομικά του ΟΑΣΘ η κυβέρνηση;
  • Θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του  για δημόσια συγκοινωνία στην πόλη μας;
  • Ξεκίνησε το Υπ. Μεταφορών τη διαδικασία διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για το μέλλον του ΟΑΣΘ, για την  οποία είχαν δεσμευτεί τον Αύγουστο,  και μάλιστα είχαν ορίσει ως ημερομηνία λήξης την 31/10/2016;

     Καλεί τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ να ανακαλέσει άμεσα το αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των απεργών, να πληρώσει τους εργαζόμενους ως οφείλει σαν εργοδότης, να προχωρήσει επιτέλους σε δημοσιοποίηση των οικονομικών της στοιχείων.

     Καταγγέλλει τη στάση του κ. Μπουτάρη ως άκρως αντιδημοκρατική, που υποδηλώνει νοοτροπία ολοκληρωτικής αντίληψης, καλά καλυμμένης πίσω από τη light εικόνα που «πλασάρει», η οποία προσβάλλει την ιστορία και το δημοκρατικό αίσθημα του λαού αυτής της πόλης.

    Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και ενώνει μαζί τους τη φωνή της για την πλήρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και την κανονική μισθοδοσία τους στο μέλλον.

    Δηλώνει για μια ακόμη φορά, ότι τα δημόσια, κοινωνικά αγαθά, δε μπορεί να υπόκεινται στη λογική του ιδιωτικού κέρδους, και μάλιστα επιδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Υποστηρίζει ότι η λύση στα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, και η παροχή προς τους Θεσσαλονικείς φθηνής και αξιόπιστης μετακίνησης, είναι η απαλλαγή τους από κάθε μνημονιακή δέσμευση και το πέρασμά τους σε δημόσια ιδιοκτησία και δημόσια διαχείριση με ουσιαστικό, όμως, δραστήριο και ενεργό κοινωνικό έλεγχο από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που τις χρησιμοποιούν.