Την Πέμπτη 4/11/15 και την Δευτέρα 9/11/15 πραγματοποιήθηκαν στο Αίγιο και στην Αθήνα, συγκεντρώσεις της Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας Αιγιαλείας και των Τοπικών Οργανώσεων Αμπελοκήπων και Νεάπολης Εξαρχείων αντίστοιχα, με ανοιχτή συζήτηση για τα ασφαλιστικά δικαιώματα στην εποχή των μνημονίων.

Εισηγήτρια ήταν η Δέσποινα Σπανού, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε.

Υπήρξε μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματιών, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την προωθούμενη αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και την αποφασιστικότητά τους για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Επικράτησε φυσικά η άποψη ότι οι περικοπές των συντάξεων και η μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιουχικό είναι η πολιτική επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου, την οποία δυστυχώς υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό αποτελούν επίθεση συνολικά στην κοινωνία και απαιτείται η συγκρότηση μετώπου για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών σε σύγκρουση με την κυβέρνηση,  τα κόμματα που ψήφισαν μνημόνια, τους δανειστές της χώρας και την Ευρωζώνη.

Όλοι συμφώνησαν ότι να πρέπει να στηριχτεί η απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015, που είναι η πρώτη μαζική απάντηση του λαού στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει δυναμικά με συγκεντρώσεις για ενημέρωση του κόσμου ,ανάδειξη των προβλημάτων και προβολή των προτάσεων της σε όλες τις πόλεις της χωράς και τις γειτονιές Αθήνας-Θεσσαλονίκης.