Συγκέντρωση στα Χαυτεία και πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΒ και τη βουλή πραγματοποίησαν την Πέμπτη 1 Νοέμβρη εργατικά σωματεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης διακλαδικής απεργίας, που είχαν κηρύξει σωματεία του ιδιωτικού τομέα.
Στην απεργία και τη συγκέντρωση στην Αθήνα συμμετείχε μετά από απεργιακή περιφρούρηση, που προηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Nokia, το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια, μεταφραστές, εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου-χάρτου, εργαζόμενοι στον επισιτισμό και σε ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας. Στην κινητοποίηση επίσης συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από ΕΛΜΕ και συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν αποφασίσει στάση εργασίας, υγειονομικοί από το νοσοκομείο Αττικόν, Αρχιτέκτονες, η ΠΕΝΕΝ και εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία. Με ανακοίνωσή της και αντιπροσωπεία της στην κινητοποίηση, στήριξε την απεργία και η εργατική παράταξη ΜΕΤΑ.
Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων, στο πλαίσιο διακλαδικής απεργίας. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Καμάρα, έκαναν στάση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και κατέληξαν στο Εργατικό Κέντρο.
Κύρια αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επαναφορά μισθών-ημερομισθίων στα επίπεδα των συμβάσεων πριν τα μνημόνια, κατάργηση των μνημονιακών νόμων για τον ΟΜΕΔ, επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, μείωση του χρόνου εργασίας.
Ήταν συνολικά μια σημαντική κινητοποίηση, που όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει μαζικά εργαζόμενους στο δρόμο, καθώς υπάρχει το επόμενο διάστημα η 14 Νοέμβρη που έχει πάρει χαρακτηριστικά γενικής απεργίας. Η πιο σημαντική στιγμή ήταν η αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι απεργοί, όταν στην πορεία τους συναντήθηκαν (μπροστά στο υπουργείο Εργασίας) με τους εργαζόμενους στη ΒΙΟΜΕ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στον πλειστηριασμό της επιχείρησης και στην προσπάθεια να την αρπάξουν από τα χέρια των εργαζομένων της.