Στο δρόμο και οι δημοσιογράφοι σήμερα (28/1), ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Χωρίς ειδήσεις μέχρι αύριο στις 06.00, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι ενώσεις στο χώρο του Τύπου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, απεργοί δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΣΗΕΑ. Ακολούθησε πορεία μέχρι τη βουλή.

Σε ένα χώρο όπου η ανεργία, η απλήρωτη και αδήλωτη εργασία έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και που η εργοδοτική αυθαιρεσία είναι ο κανόνας, οι ρυθμίσεις Κατρούγκαλου, εφόσον εφαρμοστούν, θα βάλουν ταφόπλακα στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση οι μισθωτοί δημοσιογράφοι γίνονται ελεύθεροι επαγγελματίες και η είδηση εμπόρευμα. Τα μπλοκάκια γίνονται καθεστώς. Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κλείνει και χαρίζονται τα εκατομμύρια που χρωστάνε οι βαρόνοι των μίντια και οι λοιποί εργοδότες. Όσα αποθεματικά των Ταμείων έμεινα όρθια από το PSI και το τζογάρισμα σε ομόλογα, όπως και το πολύτιμο Αγγελιόσημο, που αποτελεί βασικό έσοδο, αρπάζονται.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, απεργούν ξανά στις 3/2, μια μέρα πριν τη Γενική Πανεργατική Απεργία στις 4 Φλεβάρη. Η αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα τους «από τα κάτω» και ο συντονισμός με τους υπόλοιπους κλάδους που μάχονται κατά της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, είναι απαραίτητα στοιχεία για την αποτελεσματική υπεράσπιση των Ταμείων και των δικαιωμάτων τους.  

Ετικέτες