Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΤΑΧΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ 25ΕΥΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ.

Τροπολογία με την οποία θα καταργηθεί το μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία κατατίθεται το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή. Ως ισοδύναμο μέτρο ορίστηκε η αύξηση στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού κατά 5 λεπτά.

Η απόσυρση του μέτρου του 25ευρου αποφασίστηκε στη συνάντηση που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «πολύ σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της αρχικής μας απόφασης και της μάχης που δώσαμε».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτό δείχνει πως το 2014 μπορεί να είναι πραγματικά έτος κοινωνικής ευαισθησίας και αποκατάστασης αδικιών.

Από τις δηλώσεις των πηγών του ΠΑΣΟΚ, που διοχετεύτηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γίνεται εμφανής η (υποκριτική) προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να οικειοποιηθεί την απόσυρση του μέτρου, ενώ είναι σαφές ότι και η κυβέρνηση θέλει να εμφανίσει την απόσυρση ως "δώρο" στο καταρρέον ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Ε. Βενιζέλο και ως αποτέλεσμα των πιέσεών τους.

Η αλήθεια, βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κακόγουστο θέατρο.

Η απόσυρση του 25ευρου ήταν αναγκαστική, ήταν αποτέλεσμα γενικής κατακραυγής καθώς και της αδυναμίας να εφαρμοσθεί το μέτρο στην πράξη και να αποφέρει κάποια, έστω περιορισμένα, έσοδα.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" είχαν εξαγγείλει για τις 9 και 10/1 το κλείσιμο του ταμείου του Νοσοκομείου ως αντίδραση στην είσπραξη του 25ευρου!

Παράλληλα πρέπει να σημειώσουμε ότι η νέα αύξηση της τιμής τσιγάρων και καπνού είναι η 6η κατά σειρά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.   

Ετικέτες